Sastojci:
- 500 g heljdinih kora
- 200 g prosa
- 2 cešnja belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 kašičica mirodije
- 600 g blitve, spanaća ili koprive
- morska so
- hladno ceđeno suncokretovo ulje
Priprema:
Oprati proso u tri vode, pa ga staviti da se kuva u tri puta više vode sa malo morske soli. Kuvati 15 minuta, pa ostaviti sa strane da se prohladi. Za to vreme naseckati blitvu i lagano je prodinstati na tri kašike ulja. Blago posoliti, dodati beli luk, peršun, mirođ iju, 1 dcl vode i dinstati 5 minuta.
Pomešati sa prosom i masu dobro izjednaciti. U jednoj caši pomešati 3 kašike ulja sa jednim dcl vode i time premazati svaku koru.
Ravnomerno dodati fil, pa zamotati rolnu pite i tako dok se sav fil ne potroši. Peći 20 minuta na srednjoj temperaturi. Pečenu pitu poprskati sa malo vode i pokriti krpom 5 minuta. Može se služiti i hladna i topla.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka