Bez obzira na to o kakvoj je proslavi reč – izlasku u omiljeni klub, obeležavanju rođendana, devojačke večeri ili samo želite da proćaskate o novim, zanimljivim događajima, važno je da preovladava dobra atmosfera, koja će se preneti i na objave na društvenim mrežama.

Zanimljiva ideja za story ili post na Instagramu jeste boomerang prilikom nazdravljanja. Uglavnom svaka devojka sipa piće, najčešće prosecco ili penušavo belo vino, što je najjednostavnije, a estetski veoma lepo izgleda uz jagode, nanu ili limetu u čaši. Uz to ide i zanimljiv tekst kojim se obeležava girsl night out i zajedničko vreme, kao i muzika za bolje raspoloženje.

Kako biste bile originalne, predlažemo da narednog puta probate nešto drugačije – boomerang sa koktelima od kafe! Ne samo da će dobro izgledati na fotografijama, već ćete uživati u njihovom sjajnom ukusu. Da biste se razdrmale uz nove arome, a ljubitelji ste kafe, predlažemo dva recepta sa kojima nema greške, jer ih preporučuje lično David Nisić, espresso specijalista i trener u Strauss Akademiji za bariste. U njoj još od 2004. godine kompanija Strauss Adriatic edukuje i gradi tim barista, koji svoju strast za dobrom kafom podižu na viši nivo.

David Nisić.jpg
Promo 

Idealan saveznik u pripremi vrhunskih koktela je premium Beanz espresso kafa, među kojima je i Luis Alberto – prefinjena 100% arabika, čiji je ukus spoj tamne čokolade i slatkoće karamele, sa orašastim notama pečenih badema. To ga čini idealnim izborom za koktele, jer ovaj sladak i egzotičan ukus na poseban način inspiriše i budi sva čula.

Luis Alberto - Brazil.jpg
Promo 

Ako više volite intenzivnije ukuse, poput mešavine crne čokolade sa slatkoćom sušenog voća, onda je za vas sofisticirana arabika Eduarda iz Nikaragve, a arome mlečne čokolade, breskve i delikatnih voćnih nota možete naći u 100% arabika zrnu kafe Marije iz Kolumbije. Kombinovanjem ukusa, svako može napraviti koktel po svojoj meri.

Koktel od kafe.jpg
Promo 

Recepti za pripremu koktela su jedinstveni i provereni, a na vama je samo da odlučite da li ste više za toplu ili hladnu varijantu. Uživajte!

Topli napitak: Krem od malina
• Dupli espreso (60 ml)
• 30 ml of Kahlua (liker od kafe)
• 1 barska kašika tamnog šećera
• domaći sos od malina
• 250 ml toplog mleka

Krem od maline 3.jpg
Promo 

Priprema sosa od malina:
Napomena: Neophodno pripremiti unapred.
Predlog je da spremite sos mešajući sledeće namirnice na niskoj temperaturi:
- 500g svežih malina
- 250g šećera i
- 1 dl vode
Skuvajte sve namirnice oko 15 minuta dok se sos ne zgusne. Kada se ohladi, spreman je za upotrebu.

Priprema toplog napitka:
Preporuka je da koristite čašu sa duplim zidom zapremine između 350 i 400 ml.
Prvo nanesite domaći sos od malina na celu unutrašnjost čaše, pa napravite dupli espreso u istoj čaši. Kada to završite, spremite šlag sa mlekom u posudi zapremine 600 ml, pa dodajte 250 ml hladnog mleka i 30 ml likera od kafe Kahlua, zajedno zagrejte na 60oC, dodajte pripremljeno mleko preko duplog espresa, pospite tamnim šećerom i ugrejte plamenom kuhinjskom lampom dok se šećer ne karamelizuje. Ukrasite ga malinama i ovo desertno piće može da se proba.

Hladni napitak: Tropski kapetan
• 30 ml bejlisa
• 50 ml šlaga
• 30 ml espreso kafe (100% arabika)
• Mešavina ruma Captain Morgan i svežeg ananasa

Tropski kapetan.jpg
Promo 

Čaša: Mala čaša za šampanjac
Ukrasite čašu tamnom čokoladom koju ste potopili u mrvice bele čokolade.

Priprema mešavine ruma Captain Morgan i svežeg ananasa:
Napomena: Neophodno pripremiti unapred.
Iseckajte jednu krišku svežeg ananasa na kocke, stavite u staklenu teglu sa poklopcem, preko dodajte 100 ml ruma i ostavite u frižideru (najmanje 12 sati).

Priprema koktela:
Dodajte dve barske kašike mešavine sa ananasom koju ste prethodno pripremili (bez ruma; samo voće koje je bilo potopljeno u rum) u šejker, potrudite se da iscedite onoliko soka koliko možete, dodajte preko kašiku punu kockica leda, i druge namirnice koje nalazite u receptu (bejlis, šlag, espreso) i dobro protresite. Procedite piće i uspite u čašu koju ste prethodno ukrasili potapanjem vrha čaše u topljenu tamnu čokoladu, pa onda u mrvice bele čokolade.