- Sastojci:
- 1 kora za oblande
- 250 g lešnika
- 250 g margarina ili sojinog maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 100 g kristal-šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- kesica vanilin-šećera
- kašika pekmeza od kajsija
Mleveni lešnik poparite šoljicom vode, dodajte kristal-šećer i kada se prohladi polovinu margarina.
Sve dobro izmešajte.
Drugu polovinu margarina dobro umutite, pa pomešajte sa šećerom u prahu i struganom čokoladom.
Oblandu tanko premažite pekmezom, pa odozgo stavite fil od lešnika, a preko nje fil od margarina.
Ohladite u frižideru i isecite.
Recept piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka