Sastojci:
- glavica korena celera
- 4 šargarepe
- 5 glavica crnog luka
- 150 g sojinih ljuspica
- 4 krompira
- 20 suvih paprika
- 200 g pirinča
- so, biber
- aleva paprika
- ulje
- brašno
Priprema:
Iseckajte luk, a celer, šargarepu i krompir izrendajte na krupnije rende. Soju potopite u vrelu vodu. Na vrelom ulju propržite luk, dodajte povrće ovim redom: prvo celer, pa šargarepu, krompir i na kraju soju.
Promešajte, pa dodajte ispran pirinač, sipajte vrlo malo vode, začinite i malo krčkajte. Kad nabubri pirinač i upije vodu, umešajte i malo brašna kako bi vezalo smesu. Punite paprike. Sipajte vodu, kuvajte malo kad provre, pa ih stavite u rernu da se zapeku.
Izvor: Lisa lepa&srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.