Sastojci:
- pola šolje nerafinisanog šećera
- 1 kašičica đumbira u prahu
- 1 kašičica cejlonskog cimeta
- ½-1 kašičice sode bikarbone
- pola šolje melase
- ½ šolje sojinog mleka
- 2 i po šoljice integralnog brašna
- malo soli
Priprema:
Pomešajte šećer, đumbir, cimet, sodu i so. Dodajte melasu i sojino mleko i dobro izmešajte. Na kraju, stalno mešajući mikserom, dodajte brašno.
Testo razvaljajte po pobrašnjenoj površini. Poželjno je da bude što tanje da kolačići budu hrskaviji.
Oblikujte kolačiće i stavite ih u pobrašnjeni i podmazani lim te pecite na 175 stepeni oko 20 minuta.
Pustite ih da odstoje pet minuta, a zatim ih prebacite u činiju.
Izvor: Alternativa za vas
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka