• Sastojci:
  • 400 g margarina
  • 10 kašika vode
  • 400 g šećera u prahu
  • 400 g mlevenih lešnika
  • 400 g keksa
  • 4 štangle čokolade

Priprema:

Sve sastojke osim čokolade pomešajte i smesu podelite u dva dela. Oba dela stavite u frižider na dva sata.

Izvadite, i u jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu.

Smesu u kojoj nema čokolade prvu stavite na pleh.

Na nju stavite smesu s čokoladom.

Ostavite u frižideru da se ohladi. Secite na štanglice.

Recepte piše: Milja Lukić

NA SAJTU PROČITAJTE JOŠ:

RECEPTI ZA JELA S RIBOM

RECEPTI ZA JELA OD POVRĆA

POSNI KOLAČI I TORTE

POSNI HLEB I PECIVA

Zdravi recepti: umesite hleb od spelte i semenki za samo 3 minuta (POSNO)

Tradicionalni recepti: perece na starinski način (POSNO)

Stara tradicionalna jela: badnjača je pogača koja se služi na Badnje veče (RECEPT, POSNO)

PRAVILA, OBIČAJI, POUKE, VESTI