- 4 oslića srednje veličine
- 3-4 kašike limunovog soka
- so
- ulje za pečenje
- Za paniranje:
- 2 kašike mešanog mediteranskog začinskog bilja
- malo soli
- 1/2 kašičice aleve paprike
Ribu očistite, operite i poprskajte limunovim sokom spolja i iznutra, a iznutra malo i posolite.
Mešano mediteransko začinsko bilje, so i alevu paprika promešajte, pa u tu smesu uvaljajte ribu i prstima lagano pritisnite kako bi bolje prianjalo.
Pržite na zagrejanom ulju sa svake strane oko 5 minuta. Služite uz kuvano povrće ili krompir salatu.
Napomena: Pored oslića, na isti način možete da spremite i sardele, lignje, repiće račića ili bilo koju rečnu ribu.
Recept: Milja Lukić
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.