- Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 3 struka praziluka (samo beli deo)
- šolja pirinča
- 3 šolje vode
- so, biber
- 1/2 kašičice aleve paprike
- bosiljak
- seckan peršun
- Premazivanje:
- šoljica vode
- šoljica ulja (izostavite u danima strogog posta)
Priprema:
Stavite vodu da provri, dodajte šolju pirinča i skuvajte uobičajeno. Pokrijte i sklonite s ringle, ostavite sa strane. Za to vreme sitno iseckajte praziluk i stavite na ulje da se dinsta. Posle par minuta dodajte so i pirinač, dobro promešajte i nastavite dinstanje par minuta. Tad stavite biber, alevu papriku i ostale začine po želji i ukusu. Dobro promešajte i sklonite s vatre. Odvojte kore jedne od drugih. U šerpici izmešajte smesu od ulja i vode za premazivanje. Jednu koru stavite na radnu površinu. Kašikom sipajte mešavinu za premazivanje i namažite što veću površinu. Savijte koru po dužoj strani, zatim opet sipajte malo smese. Nanesite 2 kašike fila na sredinu kore. Savijte koru kao sarmu. Ređajte pitice u podmazan pleh. Gornju površinu premažite smesom za premazivanje i pecite 35-40 minuta na 200 stepeni.
Napomena: Neka vas ne plaši veća količina ulja jer je pitice upiju.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.