Sastojci:
- 500 g tankih kora
- 500 g oraha
- 600 g šećera za fil
- 400 g šećera za preliv
- ulje i kisela voda za premazivanje kora
Priprema:
Na dno velikog pleha stavite tri kore, između malo premažite mešavinom ulja i kisele vode. Filujte. Nadalje svaku koru premazujte uljem i kiselom vodom, a filujte svaku drugu-treću koru, i na kraju opet 2-3 kore ostavite za „pokrivač”. Pre pečenja isecite na kocke. Za ovo je potreban oštar nož i malo strpljenja, jer gornji slojevi kora hoće malo da „beže”. Ispecite. Deo šećera previđen za preliv karamelizujte, na primer 100 g. Onda sipajte tri šolje vode i dodajte ostatak šećera. Kuvajte dok se šećer ne rastopi, ne treba da bude gusto. Može da se doda i malo limuna. Sirupom prelijte ispečenu pitu i ostavite da dobro upije.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.