Sastojci:
- 500-600 g girica
- 1 kašičica soli
- 150 g brašna
- 0,5 l ulja za prženje
Priprema:
Uređene girice oprati, posoliti i staviti u veću cediljku, pa ih protresti da se so ravnomerno rasporedi i ostaviti oko 1 sat da odstoje i ocedi se višak tečnosti. Posuti girice brašnom tako u cediljci i protresati, da svaka girica bude obavijena brašnom sa svih strana. Najbolje je cediljku staviti iznad neke posude (vangle ili činije) da u nju pada brašno iz cediljke. Ponovo na girice izručiti brašno koje je izašlo iz cediljke i ponoviti postupak protresanja dok sve girice ne budu uvaljane u brašno. Ovo je brži način valjanja nego da se pojedinačno svaka girica valja.
Zagrejati ulje u šerpi i na nešto jačoj temperaturi pržiti girice, onoliko koliko može da stane, a da popune površinu šerpe, dok ne porumene.
Povremeno ih promešati da se ravnomerno ispeku sa svih strana. Najbolje je da budu reš pečene, jer se tako sitne kosti ispeku.
Vaditi ih na papirni ubrus, da upiju višak masnoće. Mogu se jesti i hladne i tople.
Izvor: Recepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka