Mnogi fitnes instruktori i nutricionisti smatraju da je salo sa stomaka veoma teško skinuti. Ono se može samo pravilnom ishranom ispotiti, a trening pomaže kako bi se stomak zategao i kako bismo dobili mišiće. Evo nekoliko saveta za ravan stomak koji možete dobiti do leta, ukoliko krenete odmah.

Izbacite šećere

Slatkiše apsolutno svi volimo, a odricanje od ovih namirnica nam svima teško pada. Stoga, potrudite se da u većoj meri uzimate voće, koje će utoliti želju za slatkim. Umesto belog šećera možete koristiti cimet ili steviju u kolačima ili napicima.

Unosite više probiotika

Crevna flora je od presudnog značaja za zdravo telo i dobar metabolizam. Sprečava nadutost, utiče na imuni sistem i pomaže u stvaranju dobrih bakterija, a u tome vam mogu pomoći jogurt, kiseli kupus, gauda i mocarela.

Unosite više proteina

Meso, jaja (posebno belance), riba i orašasti plodovi moraju biti neizostavni na vašem meniju. Stoga, pojačajte unos ovih namirnica i videćete da nećete imati potrebu za slatkišima i brzom hranom.

Ovakav način ishrane, ne samo da je zdrav, već pomaže u održanju zdrave funkcije tela, nervnog i imunog sistema. Potrebno je da spavate minimum 6 sati dnevno i da pijete dosta tečnosti. Ukoliko vaš doručak sadrži npr. jaja, za užinu biste mogli orašaste plodove. Za ručak možete spremiti meso ili ribu, uz salatu, a za drugu užinu možete pojesti voćku. Za večeru treba nešto veoma lagano poput salatice ili smutija - preporučuju nutricionisti.

Evo nekoliko vežbi koje možete raditi kod kuće, kako biste zategli stomak.

Izvor: Lepa&Srećna