Sastojci:

1,3 kg kiselog kupusa (ribanca)

glavica crnog luka

1-2 kašike masti

2-3 režnja slanine

2/3 šolje vode, belog vina, soka od jabuke ili bujona

so, biber i šećer

nekoliko zrna kleke

biber u zrnu

lovorov list

kisela jabuka

kašika skroba ili brašna

Priprema:

Ocedite dobro kiseli kupus. Zagrejte mast u šerpi, pa dinstajte iseckan luk i kupus (posolite, pobiberite, dodajte malo šecera i slaninicu isecenu što sitnije) dok ne dobiju zlatnosme u boju.

Dodajte još masnoce ako je potrebno. Umešajte i jabuku isecenu na kockice, zrnca kleke i bibera i lovorov list, pa sipajte bujon ili drugu tecnost.

Poklopite i kuvajte najmanje 15 minuta a najviše sat. Povremeno promešajte i dodajte još tecnosti ako je potrebno.

U malo hladne vode razmutite brašno i polako sipajte u kupus. Začinite po ukusu.

kiseli kupus
LepaiSrecna 

Izvor: Lepa&Srećna