Stroge dijete, brojenje kalorija i naporne vežbe - sigurno ste već sve probali kako biste skinuli višak kilograma, piše Lepa & srećna.

Ali, postoji jedan super trik za hranom koji će pomoći da lako i brzo smršate bez gladovanja!

Istraživanja su dokazala da osobe koje jedu 4 puta nedeljno jela od mahunarki uspevaju brže da smršaju u odnosu na ljude koji nemaju mahunarke u jelovniku.

Stručnjaci ističu da osobe koje su na dijeti treba češće da jedu sve vrste pasulja, grašak, boraniju i kikiriki.

U toku nedelje izaberite 4 dana kada ćete za ručak pojesti porciju (od 160 do 235 grama) mahunarki, a rezultati će vas iznenaditi.

Mahunarke su bogate gvožđem, kalcijumom, fosforom, cinkom i magnezijumom, a sadrže malo masnoće i bogate su antioksidantima.

Osim što su dobre za zdravlje celog organizma, mahunarke sadrže vlakna i tako pomažu da lakše skinete masne naslage.

Probajte dijetu sa mahunarkama, ali ne očekujte trajne rezultate ukoliko generalno ne redukujete ishranu, više se krećete i ne smanjite porcije. 

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO DA PRIRODNO I BRZO SMANJITE ŠEĆER U KRVI: čudotvoran i jeftin lek za dijabetičare

Dijabetes tipa 2 je oboljenje koje nastaje kad pankreas ne proizvodi dovoljno insulina, a evo kako višak šećera u krvi može da se smanji brzo i prirodno, piše Lepa & srećna.

Glavni simptomi koji ukazuju na dijabetes tipa 2 su često mokrenje, konstantna žeđ, umor i iznenadni gubitak težine, ali najnovija istraživanja pokazuju da đumbir može da reguliše višak šećera u krvi.

Istraživanje je vršeno nad 88 pacijenata koja boluju od dijabetesa koji su uzimali 3 grama đumbira svakog dana tokom 8 nedelja. Rezultati su pokazali da se pacijentima smanjio šećer u krvi za više od 10 procenata.

Osim što smanjuje nivo šećera, đumbir sprečava da se stanje kod dijabetičara pogorša i da se simptomi vrate. Đumbir možete uzimati svež, u prahu ili preko tableta, a nauka dokazuje da je pogodan i za pacijente koji pate od bolova u zglobovima.

Izvor: Lepa & srećna