Da odricanje od slasne hrane ne mora nužno da znači savršenu liniju, dokazuje i fitnes blogerka Kelsi Vels. Ona ne samo da konzumira sve što njenom organizmu prija, već i druge savetuje da tako rade pošto smatra da je svaki organizam individualan i da, u tom smislu, pravila ne postoje.

"Veliki sam zagovornik uživanja u svim namirnicama. Ne verujem u ograničenja. Ako želim krofnu ili pomfrit, to ću i pojesti. Mislim da je pogrešno reći sebi da nešto ne smeš. Takođe je i važno je da žene prihvate da je ishrana vrlo individualna. Ono što je najbolje za mene i moje telo može se razlikovati od onoga što je najbolje za nekog drugog. Želim da ohrabrim žene da ne osećaju nikakvu grižu savest i da se s vremena na vreme nagrade hranom koja im pomaže da se osećaju bolje", kaže Kelsi koja je osluškujući svoj organizam poslednjih godinu dana izbacila meso iz ishrane.

"Ne jedem meso, ali jedem hranu s visokim udelom proteina. Jedem puno proteina na biljnoj bazi, uključujući različite proizvode od soje ili tofua, kao i jaja. Takođe svakodnevno jedem mlečne proizvode, obično svež sir ili jogurt" ,Kelsi za Women's Health.

Doručak

"Ujutru prvo uzmem vitamine i popijem ogromnu čašu vode s limunom", kaže ona. “Osim što mi pomaže da se okrepim, zaista mislim da voda na prazan želudac pomaže da se probudimo.  Zatim, oko 7.30 doručukujem. Obično je to kajgana sa spanaćem, ponekad krompirom, paprikom i svim sirovim povrćem koje imam u frižideru.

Ručak

Za ručak obično jede povrće i pirinač. Kako bi uvek imala kuvano jelo, ručak spremam dan ranije. "Ne volim da unosim u organizam ono što mi ne prija, zato volim da se dobro organizujem", tvrdi Kelsi.

Večera

Preko zime ona priprema jela koje se dugo kuvaju, poput graška ili boranije. Ne samo da su zdrava već ih je lako spremiti i zamrznuti za kasnije.

 U toplijim mesecima Kelsi voli da griluje hranu."Roštiljamo svaki dan, tako da je to zapravo ista vrsta hrane,samo pripremljena na roštilju", kaže Kejsi koja bez obzira na godišnje doba za večeru jede povrće.

Izvor: Lepa&Srećna