Dešava vam se situacija da redovno vežbate, pijete dosta tečnosti, trudite se da jedete zdravo I da je celulit I dalje tu. Očigledno negde grešite, a mi smo izdvojili za vas nekoliko namirnica koje morate da izbacite pod hitno.

Sir

Mlečni proizvodi sadrže dosta masti, pa se ne preporučuju ukoliko držite dijetu ili kada pokušavate da se rešite celulita. Pojedini nutricionisti ljubiteljima mlečnih prerađevina dozvoljavaju da konzumiraju isključivo mladi sir, a da kačkavalje, masne (stare) sireve i kajmak izbegavaju. Štaviše, ukoliko želite da se rešite celulita pokušajte da konzumirate mleko sa što manjim procentom mlečne masti.

Belo brašno

Đakonije od belog brašna su sasvim sigurno najukusnije, ali nisu baš najsrećniji izbor. Mnogi nutricionisti smatraju da je konzumacija belog brašna veoma štetna po organizam, jer sadrži višak ugljenih hidrata i masnih naslaga, a koji ujedno doprinose povećanju telesne težine i pojavi celulita.

Mesni delikatesi

Mezetluci su omiljeni specijaliteti većini ljudi, a kada im se doda vino ili neko dobro piće, zabavi nema kraja. Najčešće se konzumiraju uz doručak ili večeru, a stručnjaci ukazuju da oni u velikoj meri mogu uticati na pojavu celulita. Stoga, potrudite se da dozirate ove delikatese i da spremni dočekate letnju sezonu, bez celulita.

Bombone

Iako vam se ove poslastice čine kao maleni zalogaji, one su pune šećera I konzervansa, a ujedno I bude želju za hranom. Možda ste čuli da bombone bez šećera ne goje i da ih možete slobodno konzumirati, varate se. I one sadrže konzervanse i veštačke sastojke i ujedno mogu da utiču na pojavu celulita i sakupljanje vode.

Alkohol

Iako zvuči čudno da napitak sadrži velikibroj kalorija, ali to je istina. Alkohol u sebi ima veliki broj kalorija i toksina, a uz to kada ga konzumiramo dešava se da se vitamin C i cink teže razgrađuju u organizmu, jer ovo piće blokira njihovo dejstvo protiv masnoća i samim tim narušava izgled kože. Pored alkohola treba izbegavati gazirana i previše slatka pića.

Soja sos

Ovaj nadev vam se možda čini zdravo i niskokalorično, ali ovaj sos je veoma slan i jak i samim tim utiče u velikoj meri na pojavu celulita. Opšte je poznato da so prikuplja vodu i vezuje je za sebe, a to dovodi do povezivanja ove strukture sa masnim naslagama u telu i stvara celulit.

Brza hrana

Koliko god vam se činilo da jedan hamburger ne može da vas ugoji, to nije istina. Svakodnevna konzumacija brze hrane dovodi do gojaznosti, pojave celulita i holesterola. Tako da u borbi protiv celulita na ovu hranu morate da zaboravite, kao i na previše začinjenu, slanu ishranu koja sadrži konzervans i veštačke sastojke.

Kako biste svoje telo doveli do željenog stanja trudite se da izbegavate ove namirnice i da u ishranu uvedete dosta voća i povrća. Pored toga važno je da pijete i dosta tečnosti kako bi se celulit, koji je u tečnom obliku, brzo izbacio iz organizma. U borbi protiv ove neželjene pojave možete koristiti čaj od peršuna, kukuruzne svile i zeleni. Takođe, ljuta hrana može doprineti da se on brže absorbuje i izbaci iz tela. 

 Izvor: Lepa&Srećna