Mirjana Karanović, koja je načinom na koji je dočarala lik Mirjane Marković, supruge Slobodana Miloševića, u seriji “Porodica“ privukla puno pažnje, često je na meti komentara i zbog izgleda. Iako je 28. januara napunila 64. godine, izgleda daleko mlađe.

Besprekoran izgled nije došao preko noći već je rezultat potpuno promenjenog načina života, na koji se odlučila jer je imala problem sa štitnom žlezdom. Iako se ranije njena ishrana zasnivala na testu i nezdravim pecivima, uspela je, iako to u početku nije bilo lako, da potpuno promeni jelovnik.

“Potpuno sam izbacila testa, žitarice, mahunarke, mlečne proizvode, a pošto ne jedem meso, živim od povrća i ribe. Dozvoljene su mi i semenke i suvo voće u ograničanim količinama“, rekla je Mirjana nedavno za magazin Hello i otkrila da meso već decenijama ne konzumira.

“Pre 27 godina sam prestala da ga jedem. Nikad ga nisam ni volela, a kad sam otkrila makrobiotičku ishranu, prešla sam na integralni pirinač i povrće“, rekla je glumica koje ne skriva da joj najviše nedostaju testa, ali se i našalila da ponekad sanja burek.

“Možda ponekad. (smeh) Kao što ponekad pojedem hleb. Letos sam na moru jela riblju čorbu i nisam odolela da ne umočim malo hleba. Uvek sam volela moču“, rekla je ona.

Da je uz korigovanu ishranu presudna i fizička aktivnost, Mirjana Karanović nas često podseća na svom Instagram profilu.

Na vežbe odlazi četiri puta nedeljno, a evo kako izgleda jedan deo njenih treninga.

 Izvor: Lepa&Srećna