Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snagom morske soli i ektoina do olakšanog disanja

Da li prepoznajete simptome kao što su: zapušen nos, kijanje, svrab u nosu, gubitak osećaja mirisa? Ovo su samo neke od stvari koje remete zdravo i pravilno disanje.

  Izvor: Shutterstock

Najčešće se manifestuju kao posledica razvoja virusnih i bakterijskih infekcija na nivou gornjih disajnih puteva ili različitih oblika alergijskih reakcija.

  Izvor: Promo

Ispiranje nosa rastvorom morske soli je efikasna i bezbedna metoda u očuvanju pravilne funkcije kod zdrave, i poboljšanju epitelizacije kod iritirane sluzokože nosa. Zbog svog bogatog oligomineralnog sastava, rastvor morske soli ima niz prednosti u odnosu na medikamentozni pristup lečenju:

üispoljava antiseptični i antibakterijski efekat bez propratnih problema sa suvoćom nosne sluznice

üima odličnu podnošljivost, ne pecka i ne iritira osetljivu nosnu sluzokožu čak ni kada je pod upalom

üpogodan je za sve uzraste (od beba do starih osoba)

Ono što je najvažnije je da ne postoje ograničenja za dužinu njegove primene, jer ne dovodi do pojave tolerancije sluzokože na rastvor.

Posebno dobre efekte rastvor morske soli pokazuju u kombinaciji sa ektoinom prirodnom supstancom koju produkuju bakterije koje žive u ekstremnim uslovima (visoke temperature, UV zračenje, pritisak, salinitet). Delotvornost ektoina je potvrđena i u lečenju hroničnog infektivnog rinitisa uzrokovanog virusom obične prehlade i drugim virusima.

Marisol ectoin sprej rastvor za nosje izotoničan rastvor morske soli sa ektoinom. Namenjen je osobama kod kojih je otežana fiziološka funkcija nosne sluzokože kao i održavanju svakodnevne higijene nosnih šupljina, posebno u sezoni alergija. Zahvaljujući ektoinu na siguran i efikasan način ublažava simptome alergijskog rinitisa i štiti nosnu sluzokožu od alergena iz spoljašnje sredine. Takođe u Esensinom portfoliju je i Marisol ectoin gel koji štiti nosnu sluzokožu od alergena iz spoljašnje sredine, stvarajući barijeru za njihov prodor u gornje respiratorne puteve.

 marisol Izvor: Promo

Čuvajte Vaše zdravlje i Vaša čula jer „miris nije ništa drugo nego dodir koji osetite na daljinu“.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije