Državni sekretar Ministarstva zdravlja i član Kriznog štaba Mirsad Đerlek izjavo je danas da brojke zaraženih kovidom opadaju, kao i da građani treba još malo da izdrže. Naglasio je da nema mesta opuštanju i da je pridržavanje mera obavezno. Pored toga istakao je da će mere verovatno ostati iste u narednom periodu, ali je želeo i da ohrabri građane ističući da smo bizu cilja.

"Želim da poručim građanima Srbije da izdržimo još malo. Još dva do tri meseca i blizu smo cilja. Treba nam još opreza, epidemijske mere i masovna imunizacija", ističe dr Đerlek.

Dr Mirsad naglašava i da će mere najverovatnije ostati iste, ali da o svemu tome odlučuje struka.

"Brojke opadaju, a Krizni štab i struka će odlučiti, mi želimo da ispoštujemo struku do kraja", rekao je.

Đerlek takođe smatra da smo u povoljnijoj situaciji nego prošle godine, kada je tokom praznika na snazi bio policijski čas. Pored toga ističe da će tokom predstojećih praznika mere "verovatno ostati iste", ali:

"Opet, to je na struci i Kriznom štabu", istakao je Đerlek.

Kada je reč o brojkama koje su u padu, on je istakao:

"Postigli smo odlične rezultate. Posećujemo svaki grad, svako selo, dolazimo do svakog čoveka i razgovaramo. Dosta smo opustili građane i oslobodili ih bespotrebnog straha. Ovo što brojke padaju jeste rezultat vakcinacije".

Mirsad Đerlek smatra da za ovakav rezultat veliku zaslugu imaju mladi, koji se u velikoj meri vakcinišu i štite sebe i druge. 

Izvor: Lepa&Srećna