Proleće je vreme kada koža dođe u stanje disbalansa, a pored toga i kosa može početi pojačano da opada i može da se masti više. Kako biste tome stali na kraj, a uz to da ne koristite prejake i preskupe preparate, mi smo izdvojili jedno moćno sredstvo koje dolazi iz prirode. Važno je da znate da ovo ulje ne košta više od 250 dinara i može se naći u bilo kojoj apoteci ili zdravoj hrani. Veoma se malo koristi i trajaće vam dugo, a najvažnije je da ono zaista pomaže i vrlo je efikasno.

Ulje čajevca povoljno utiče na masnu kožu, akne, ali i na uklanjanje peruti, svrat, iritaciju temena i odlično stimuluše rast kose. Utiče na cirkučaciju kože glave i sprečava opadanje kose.

Ulje možete staviti u neutralan šampon bez sulfata (kopriva, breza), a možete ga utrljati na teme kose u kombinaciji sa uljem nosačem (kokosovo, maslinovo). Najbolje bi bilo da kašiku ulja nosača pomešate sa 5 kapi čajevca i umasirate  vlasište. Ova mešavina dobro utiče na rast kose i sprečavanje opadanja.

Soda bikarbona i čajevac mogu biti odlično sredstvo koje uklanja bakterije i gljivice sa vlasišta, a istovremeno jača kosu i vraća koži glave pH. Uzmite kašiku sode, 5 kapi ulja čajevca i 3 kašike meda. Nanesite ovu smesu na teme i nežno umasirajte. Nakon 10 minuta isperite, a tretman ponavljajte 2 puta nedeljno. Pored toga što čisti gljivice i bakterije, ono sprečava mašćenje temena i kose uopšte.

Ovo ulje možete koristiti i ukoliko imate problem sa vaškama tako što ćete ga dodati u šampon ptoriv gnjida i vašaka. Kako bi bilo što efikasnije možete 8 kapi ovog ulja pomešati sa kašikom maslinovog ili kokosovog i utrljati u teme glave. Jedna studija je dokazala da ovo ulje stoprocentno utiče na sprečavanje širenja ove zaraze. Možete napraviti i smesu od čajevca i jabukovog sirćeta, tako što ćete pomešati u čaši, vodu i sirće u odnosu 2:1 i dodati 12 kapi ulja čajevca.

Mnogi dermatolozi i kozmetičari se kunu u ovo ulje i smatraju da je veoma blagotvorno. Isprobajte ga!

Izvor: Lepa&Srećna