Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAN JE NAJVAŽNIJI ZA DOBAR IMUNITET: Uz nekoliko saveta zaspaćete baš onda kada to želite

Prema novim saznanjima, ljudi koji spavaju šest do sedam sati dnevno imaju najmanje šanse da umru od srčanog ili moždanog udara.

  Izvor: Youtube / Movieclips

Kvalitet i količina sna koje dobijamo utiču na sve aspekte života. Od svakodnevnog funkcionisanja do raspoloženja, zdravlja našeg srca, san igra ključnu ulogu za benefit našeg celokupnog organizma.

Možda će vas zanimati

Jedan od manje poznatih uticaja sna je kako on utiče na naš imuni sistem, koji je odgovoran za borbu protiv infekcija i bolesti.

Dobar imunološki sistem u direktnoj je vezi sa kvalitetnim snom. Samo osobe koje spavaju oko sedam sati imaju odličnu predispoziciju za dobar imunitet. Dok spavamo, naša tela proizvode više belih krvnih zrnaca i citokina, koji deluju kao glasnici imunog sistema i pomažu u borbi protiv infekcija i bolesti.

Razna istraživanja pokušavaju da otkriju kako da zaspimo baš onda kada to želimo kako bismo stigli do magične cifre od 7 sati sna. Generalno većina stručnjaka se slaže da nekoliko sati pre počinka ne treba jesti tešku hranu, da soba u kojoj se spava treba da bude par stepeni hladnija, i obavezno bez tehničkih uređaja. Posebno se naglašava da mobilni telefon treba da bude što dalje od kreveta. Uspavajte se uz dobru knjigu.

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije