• Sastojci:
  • 500 gr teletine
  • 200 gr šargarepe 
  • 300 gr korena celera
  • 200 gr paškanata
  • 250 gr uljane repice
  • prstohvat šafrana
  • 1 čen belog luka 
  • jedna veza rukole
  • 3 kašike pavlake
  • začini, so, biber 

Priprema: Teletinu iseći na kockice i propržite na puteru, dodati šafran i promešati.

Šargarepu, koren celera, paškanat, uljanu repu isecite na štapiće i kockice i sve dodati i propržite nekoliko minuta.

Nalijte vodom, dodajte začine i ostavite da provri, onda smanjite vatru i neka lagano vri sve dok povrće ne bude kuvano, ali još uvek čvrsto.

Dodajte pavlaku i kuvajte još 5 minuta.

Sklonite sa vatre dodaje krupno naseckanu rukolu.

Izvor: Kurir