Nakon masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, koji se dogodio 3. maja kada je učenik sedmog razreda K.K. (13) ubio devet, a ranio sedam osoba, usledila je još jedna stravična tragedija. Mladić U.B. (21) iz Mladenovca sinoć je usmrtio osmoro i ranio 14 ljudi, a čitava javnost nema je od tuge i bola.

Glumica Milena Radulović jedna je od brojnih javnih ličnosti koje su iskazale tugu i nevericu zbog niza tragedija koje su Srbiju zavile u crno, a na društvenim mrežama najpre je uputila apel da se u našoj zemlji uvede vanredno stanje.

indigo kristal premijera milena radulovic-min.JPG
ATA / Antonio Ahel 

Međutim, nakon nekog vremena glumica je obrisala pomenutu objavu i uputila izvinjenje.

"Dragi prijatelji, oprostite što sam ishitreno napisala 'apel za vanredno stanje' i pod tugom, pritiskom i strahom koji neprestano osećam dala sebi za pravo da nudim rešenje. Iako nisam isprva tako to videla. Mislila sam da je svima potrebno vreme da razmisle, odreaguju iz stanja mira, konsultuju se, smire, vidimo 'kako ćemo' i na kraju da ne teraju istraumiranu decu iz Ribnikara da pohađaju nastavu", napisala je glumica u svojoj objavi.

Među javnim ličnostima koje su se oglasile povodom tragedija je i manekenka Sofija Milošević, koja je apelovala zbog sadržaja koji se prikazuje na televizijama, pogotovo rijaliti programa, te navela da, nažalost, mnogi roditelji dozvoljavaju deci da isti sadržaj gledaju.

"Žao mi je što smo dozvolili da nas ubace u kolektivnu besvest. Što su nam zamazali oči da sakriju jezive uslove u kojima živimo 'Zadrugom' i ostalim sadržajima te vrste. ALI, ALI, ALI. Niste smeli dozvoliti da se u vašim domovima pušta to. Nikada nisam gledala rijalitije niti moj mozak može da razume da iko to može da gleda. RODITELJI PUŠTAJU DECI OD 3 GODINE 'ZADRUGU' PO CEO DAN. I ne, ne možete mi reći 'Ja to samo gledam da vidim te ludake.' Glorifikovano je SVE ŠTO JE POGREŠNO. SVI VI KOJI GLEDATE TO STE KRIVI, A NAŽALOST TO JE SAMO JEDAN OD OKIDAČA SVEGA ŠTO NIJE KAKO TREBA. Ali je jednako VAŽAN", poručila je Sofija.

Tekst: Lepa&Srećna