- Sastojci:
- 3 dl mleka
- 1 kockica kvasca
- 1 kašičica šećera
- 200 g mesnate slanine
- 100 g kisele pavlake
- 700 g brašna
- 1 dl ulja
- 2 kašičice soli
U posudi sjediniti mlako mleko, kvasac i šećer, pa ostaviti na toplom da nadođe.
Slaninu iseći na kockice i propržiti da porumeni, a zatim je staviti na salvet da se ocedi od suvišne masnoće.
U vangli za mešenje sjediniti polovinu brašna, posoliti, dodati ulje, pavlaku, nadošao kvasac i slaninu. Promešati, pa uz postepeno dodavanje preostalog brašna zamesiti meko testo. Ostaviti testo na toplom oko 45 minuta pokriveno krpom.
Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu površinu i razviti ga na debljinu od 1 cm. Modlom u obliku srca vaditi pogačice. Pogačice ređati u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju lepu zlatnu boju.
Izvor: Recepti
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.