Palačinke su mnogima omiljeni desert. Lako se pripremaju, a ukus je nezamenjiv. Većina ljudi sastojke ne meri već stavlja "odoka". Ipak, koliko god puta da smo ih pravili, može se dogoditi da nam testo ne ispadne kako treba, pa im ukus bude "plastičan". Kulinarski stručnjaci savetuju da je dovoljan samo jedan mali korak da vam palačinke uvek budu savršenog ukusa.
Sve što treba da uradite je da kada umutite smesu za palačinke u nju dodate malo kipuće vodu. Na taj način dobićete optimalnu gustinu i palačinke se neće lepiti.
Takođe, važno je da kada mutimo smesu razdvojimo belance od žumaca. Prvo se u posudi umuti brašno, žumance, mleko i voda, a zatim se dodaju so i dve kašike šećera. Belanca umititi posebno, pa ih dobro umešati u prethodno napravljenoj smesi.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka