Sastojci:
- 1kg roze krompira
- 100 gr guščje ili pačje masti ili 100 ml maslinovog ulja
- 2 kašike brašna
- so
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite ga na četvtine. Prelijte hladnom vodom da ogrezne, posolite i stavite da provri. Čim provri, smanjite temperaturu i ostavite da vri oko dva minuta. U međuvremenu, ugrejte pleh u rerni i stavite masnoću da se i ona zagreje.
Ocedite krompir i to tako što ćete malo prodrmati cediljku tako da se ivice parčića zaoble, a zatim polako naprašite brašnom tresući đevđir tako da sve kriške budu ravnomerno prekrivene.
Polako ih sipajte u vrelu masnoću (budite pažljivi, počeće da prskaju) pa i pleh protresite tako da svi krompiri budu obloženi masnoćom. Raširite ih tako da budu u jednom sloju u plehu i imaju dovoljno prostora.
Pecite 15 minuta pa izvadite ih rerne, okrenite ih i vratite da se peku još 20 minuta. Izvadite ih, posolite i poslužite.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka