- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika limunovog soka
- 300 gr pavlake
- 2 kašike kečapa
- 2 kašike rena u sirćetu
- so i biber
- ljuta paprika
- čili prah
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite ih na deblje kriške.
Izmešajte ljutu papriku, so, maslinovo ulje i sok od limuna.
Prelijte krompir i dobro promešajte. Sipajte u pleh u koji ste stavili peki papir.
Pecite na temperaturi od 170C stepeni između 35 i 40 minuta.
Povremeno promešajte.
Na kraju pospite sa malo sušenog začina.
Izmešajte pavlaku, kečap i ren. Doterajte po ukusu, dodajući so i čili prah.
Servirajte uz topao krompir.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.