• Sastojci:
  • 1 kg krompira
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika limunovog soka
  • 300 gr pavlake
  • 2 kašike kečapa
  • 2 kašike rena u sirćetu
  • so i biber
  • ljuta paprika
  • čili prah

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite ih na deblje kriške.

Izmešajte ljutu papriku, so, maslinovo ulje i sok od limuna.

Prelijte krompir i dobro promešajte. Sipajte u pleh u koji ste stavili peki papir.

Pecite na temperaturi od 170C stepeni između 35 i 40 minuta.

Povremeno promešajte.

Na kraju pospite sa malo sušenog začina.

Izmešajte pavlaku, kečap i ren. Doterajte po ukusu, dodajući so i čili prah.

Servirajte uz topao krompir.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna