Dobro začinjen krompir sa hrskavom koricom je idealan prilog za svaki ručak, piše Lepa&Srećna.

Priprema:

Sastojci

800 gr krompira
1 kocka za supu
1 čen belog luka
1 mala glavica crnog luka
so i biber
ulje

Oljuštite krompir (ako je mladi, samo ga dobro istrljajte čistom žicom koju koristite samo za povrće).

Iseckajte crni i beli luk veoma sitno.

U šerpu stavite krompir i luk i nalijte samo toliko vode koliko je potrebno da povrće ogrezne.

Kuvajte na tišoj vatri oko 15 minuta pa ocedite a vodu sačuvajte.

Povrće sipajte u podmazani pleh ili vatrostalni sud.

Odmerite oko 100 ml vode i razmutite pileću kocku za supu.

Prelijte preko krompira i pecite ga u rerni oko 40 minuta na temperaturi od 180C stepeni.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa & Srećna