Pržena hrana upija dosta masnoće, ali mnogi tvrde da je mnogo ukusnija od pečene ili barene, piše Lepa & Srećna.

Zato će ova kombinacija zadržati najbolje od oba načina pripreme.

Priprema:

Sastojci

600 gr krompira
2 struka mladog luka
10 ribljih štapića
50 ml mleka
1 kašika putera
so, biber, morski oraščić
50 gr kačkavalja
ulje za prženje

Kuvajte oljušten krompir petnaestak minuta u slanoj vodi.

Ocedite ga i vratite u šerpu pa ga izgnječite.

Zagrejte mleko u mikrotalasnoj rerni i dodajte ga polako muteći krompir mikserom.

Dodajte puter i začine.

Sipajte krompir u podmazan pleh i izravnajte.

Iseckajte opran mladi luk i pospite po krompiru.

Riblje štapiće kratko propržite sa obe strane na vrelom ulju - samo da uhvate koricu.

Vadite ih pravo u pleh sa krompirom - rasporedite ih po želji.

Narendajte krupno kačkavalj, pospite po krompiru i ribi.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180C stepeni petnaestak minuta.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna