Salo sa stomaka najteže je za skidanje, čak i za one koji redovno vežbaju, a u tome dodatno može da vam oteža i određena hrana.

Ovo je spisak namirnica koje bi trebalo da izbegavate ukoliko želite da vam stomak bude ravan.

Mahunarke

Mahunarke su hranljive, ali su bogate i ugljenim hidratima. Iako ih možete jesti zbog proteina, da biste dobili ravan stomak savetuje se da ih isključite iz ishrane pred leto. One izazivaju i nadutost, pa će vaš stomak izgledati znatno veće.

Jogurt

Jedna šolja punomasnog jogurta sadrži skoro 170 kalorija, a jedna šolja jogurta bez masti 120 kalorija. Dakle, jogurt treba definitivno ograničiti pred leto. To važi za običan jogurt, a što se tiče voćnih jogurta njih bi trebalo potpuno da izbacite iz upotrebe jer su puni šećera.

Gazirana pića

Jedna mala konzerva bilo kog gaziranog soka sadrži 140 kalorija, dok veće mogu da sadrže i duplo više. Takođe, pored toga što su pune šećera i kalorija, gazirana pića stvaraju nadutost, tako da stomak može da vam izgleda znatno veće nego što stvarno jeste, piše "Magazin Novosti".

Prerađeno belo i pšenično brašno

Istraživanja pokazuju da je konzumacija prerađenog belog brašna među vodećim uzrocima gojaznosti. Prerađeno belo brašno obično sadrži malo ili nimalo hranljivih materija, nema vlakana, a jedna šolja sadrži 455 kalorija. Kao alternativu, konzumirajte 100% brašno od celog zrna.

Namirnice koje treba izbegavati da bi stomak bio ravan
Printscreen/YouTube AmyLearnsToCook 

Šećer

Prekomerna konzumacija šećera je vodeći uzrok gojaznosti i dijabetesa. Jedna šolja belog šećera sadrži 773 kalorije.

Majonez

Majonez ima najmanje čak 80% masti. Pored toga, kupovni majonezi su puni šećera i raznih aditiva koji nisu dobri za vaše zdravlje, ali ni za vašu liniju. Ukoliko ipak ne možete bez njega, napravite domaći majonez sa indijskim orahom, kako biste bili sigurni da to što unosite u vaš stomak neće biti nezdravo i neće vas gojiti.

Krompir

Krompir je hranljiv i ukusan, ali je i veoma kaloričan. Jedan krompir srednje veličine sadrži oko 163 kalorije. Zato ga treba jesti umereno. Trudite se da ne jedete prženi krompir, već isključivo pečen ili kuvan, bez masti, jer se mast zadržava na vašem stomaku.

Sušeno voće

Suvo voće sadrži mnogo kalorija bez vode koja inače čini sveže voće punim. Osim što imaju više kalorija po gramu u poređenju sa svežim voćem, ono je takođe često obloženo šećerom koji još više povećava njihov kalorijski sadržaj. Umesto suvog voća, posegnite uvek za svežim voćem.

Energetske pločice

Većina energetskih pločica je puna kalorija koje će poništiti sav naporan rad koji ste uložili u teretani. Jesu praktične i brzo nas zasite, ali su takođe pune šećera ili veštačkih zaslađivača.

Izvor: Lepa&Srećna