Čak i osobe koje nemaju problema sa viškom kilograma često pate od naduvenog stomaka. Ni restriktivne dijete ni kondicioni treninzi ponekad ne pomažu uvek da suzimo struk kako bismo želeli.

Da biste se ujutru probudili lakšeg stomaka, morate prestati sa kasnim večerama pa čak izbaciti i grickalice, a naročito nipošto nemojte posezati za ugljenim hidratima. Ovakva hrana koju teže varimo tokom noći izaziva nadimanje i povećava masne naslage.

Tokom dana obavezno popijte barem 8 čaša vode, a a predveče možete dodati i malo ceđenog soka od pomorandže, limuna ili grejpfruta. Ako baš ne možete da izdržite bez jela, pojedite jednu jabuku kombinovanu sa orasima ili lešnicima. Nemojte jesti samo voće, jer od jabuke možete dodatno da ogladnite. Vodite računa o tome da polako žvaćete. 

Ako ste uveče preumorni za jači trening, obavezno izvedite barem vežbe istezanja i lake vežbe za cirkulaciju. Sedite na pod raširenih nogu i polako se nagnite napred, tako da dotaknete prvo prste jedne, pa  onda druge noge. Ponovite polako bar desetak puta. Ustanite i blago raširenih nogu, rotirajte srednji deo tela u kukovima, kao da vrtite "hula-hop" obruč. Zatim polako savijajte gornji deo tela, ispruženih ruku, prvo ka levom boku, zatim napred, pa ka desnom boku. Ponovite desetak puta.

Na kraju, lezite na leđa i, oslonivši se na pete, nogu savijenih u kukovima, podignite karlicu, zadržite kratko i spustite se na pod. Ponovite barem desetak puta. Ove vežbe će podstaći cirkulaciju u trbušnoj regiji kao i rad creva i osigurati redovno jutarnje pražnjenje ako je ishrana tokom dana bila pravilna.

Izvor: Lepa&Srećna