Za sve one koje proleće raduje, ali i brine zbog viška kilograma koji će se otkriti u tankoj odeći, preporučujemo detoks vodu od jagoda. Ona je posebno pogodna za sve koji uživaju u slatkišima i moraju "pod hitno" da ih se odreknu ako žele da bar malo smršaju.

Detoks voda je odlična zamena za bilo koja bezalkoholna pića i voćne sokove. Ne zaboravite da u njima često čak i nije šećer, već daleko jeftinija zamena - kukuruzni sirup koji je još gori za zdravlje od pravog šećera. Zato radije pripremite sami osvežavajuće piće od voća.

Potrebno vam je samo pet-šest krupnijih jagoda i jedan limun, a par listića nane su poželjni, ali ne i obavezni.

Jagode očistite od peteljki, pa isecite na četvrtine. Nacedite limun, sokom prelijte voće pa dodajte tri čaše hladne vode i poklopite sud. Ostavite preko noći u frižideru, a tokom dana sipajte jednu po jednu čašu i polako pijuckajte.

Voće otpušta dragocene mikronutrijente u vodu, a limun dodaje i vitamin C na onaj kojeg već ima u jagodama. Lep miris napitka će vas mamiti da stalno pijete još, što je idealno za sve one koji zaboravljaju na značaj hidratacije.

Ako volite jači ukus, možete i da izmiksate jagode sa vodom - prvi recept je više raširen u Americi, gde dodaju i kolutove krastavca, a drugi u Evropi, naročito u Španiji.

Izvor: Lepa&Srećna