Kada je u pitanju masnoća na stomaku, ili „visceralna mast“ (opasna mast koja obavija vaše unutrašnje organe), konzumiranje kaloričnih obroka jedan je od najbržih načina da se ugojite.

To se uglavnom dešava zato što slatka pića kao što su soda, kokteli i prerađena voćna pića jer u sebi sadrže mnogo dodatog šećera i malo ili nimalo hranljive vrednosti. A bez hranljivih sastojaka poput vlakana, na primer, ova slatka pića mogu brzo dovesti do neželjenog povećanja telesne težine.

Ipak, postoje pića koje možete napraviti i koja vam mogu pomoći u ostvarivanju gubitka težine. Na primer, prema dijetetičarki Kortni D'Angelo, jedno od najboljih pića za sagorevanje masti na stomaku je ono koje je bogato proteinima, poput proteinskog šejka ili smutija.
Proteini imaju brojne različite uloge u gubitku visceralne masti. „Kao prvo, proteinska pića mogu da podstiču sitost i obuzdaju glad, što je uvek važno kada pokušavate da sagorite masti“, kaže D'Anđelo.

Pored hrane i pića, veoma je važno vežbati, a stručnjaci su već otkrili koje su najvažnije stvari za trening za stomak

Poslednje istraživanje otkrilo je da su dijete sa visokim sadržajem proteina direktno povezane sa gubitkom masti zbog sitosti. I ne samo to, protein takođe može da ubrza vaš metabolizam kroz povećanje mišića. „Naši mišići su metabolički aktivni, što znači da što više mišića imamo, to je vaš metabolizam brži, i to rezultira sagorevanjem više masti u celom telu i predelu stomaka“, kaže D'Anđelo. Zbog toga, napici bogati proteinima pomažu u izgradnji mišića, a istovremeno sagorevaju i masti na stomaku.
Proteinski šejk možete napraviti od namirnica koje volite, a osnovni recept pročitajte ispod.

Sastojci i priprema:
½ šolje zobene kaše
1 veća banana
1 veća šolja jogurta
3 supene kašike mleka u prahu
400 mililitara vode
Sve navedene sastojke ubacite u blender i izmiksirajte nekoliko minuta.

Izvor: Lepa&Srećna