Ukoliko su vam ciklusi bolni i kada se probližavaju "oni dani u mesecu" vi ste nervozni zbog toga što znate kroz kakve muke ćete proći, evo jednog jednostavnog rešenja za vas. Pre svega, niko od nas ne voli te dane u mesecu, ali kada su oni manje bolni sve je nekako lakše.

Bolovi mogu biti različitog intenziteta, a najčešći su u stomaku i glavi. Pojedine žene osećaju nadutost, zatvor i mučninu, a sve to je najizraženije prvog dana menstrualnog ciklusa. Biljke iz prirode su magičan lek u borbi sa ovim bolovima. Eterično ulje kamilice, jasmina i ricinusovo vrlo efikasno mogu umiriti ove bolove i grčeve. Pored toga, biljni čaj od nane i matičnjaka daje sjajne rezultate i efikasno smanjuje tegobe. Đumbir je, takođe, ne samo dobar protiv upala i bolova, već je sjajan za mršavljenje i detoks organizma. Pored toga što su lekovite one su odličan antioksidans i prirodan antibiotik, a mogu se naći na skoro svakoj livadi (osim đumbira).

Možete skuvati i čak od bosiljka protiv menstrualnih bolova, a ovu biljku možete dodati i u hranu jer predstavlja savršen začin svakom jelu.

Zeleni čaj, bosiljak i ricinusovo ulje su odlični prirodni lekovi za policistične jajnike. Njihova redovna upotreba može ove simptome da ublaži, a pojedini smatraju i da može potpuno da izleči. 

Redovna upotreba gore navedenih sastojaka predstavlja pravi eliksir za organizam, a upotreba čajeva je toliko značajna da možete izgubiti kilograme i celulit - posebno od đumbira i zelenog.

Pre nego što posegnete za tabletama, isprobajte prirodne lekove i izborite se sa bolovima. Ne bi bilo loše da dan pre nego što ćete dobiti pijete ove čajeve, kako biste na odličan način preventirali bol.

Izvor: Lepa&Srećna