Ako niste ljubitelj grupnog vežbanja ili odlaska u teretanu odlučite se da individualni trening u svom domu. Fitnes stručnjaci dugo su razmišljali kako da naprave idealne vežbe za zdravo telo i sada su otkrili šta je neophodno da se radi kako bi telo bilo u savršenoj fizičkoj formi i uz to bilo bez višak kilograma.

Preskakanje vijače

Bez obzira na to da li ste se opredelili za tradicionalno ili teže preskakanje vijače, ova vežba je pravi izbor. Potreban vam je minimalan prostor za skladištenje vijače i njeno korišćenje, a prednosti su velike. Preporučuje se 15 do 20 minuta zagrevanja uz vijaču pre svakog treninga, a ujedno je i odličan kardio.

Gume za vežbanje

Što su deblje, to je veći otpor, što omogućava brži rast mišića. Koristite ih za rad na pokretljivosti i fleksibilnosti, a mini-trake su takođe dobre za aktivaciju izolacionih mišića.

Rusko zvono

Nabavite jedno ili dva iste težine ili kupite nekoliko različitih. Od vežbi snage do balansa i koordinacije, mogućnosti su beskrajne ako se odlučite za ovaj tip vežbe. Ako ne želite da trošite novac napravite slične tegove ili koristite flaše sa vodom.

Tegovi

Ukoliko ste inače fizički aktivni u svoje kućno vežbanje možete da uključite tegove. Recimo kada radite iskorak ili čučanj, za bolji efekat i napredak držite u svakoj ruci po jedan teg prilikom izvođenja vežbi.

Pogledajte još najbolje vežbe za zadnjicu.

Izvor: Lepa&Srećna