Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIPOŠTO NE JEDITE OVAKAV HLEB, POSLEDICE PO ZDRAVLJE SU VEOMA OZBILJNE: Nutricionista upozorava

Pokvarene namirnice imaju specifičan miris, pa ćemo ih retko greškom uneti u organizam. Međutim, postoji dilema da li je buđ na hlebu opasna.

  Izvor: Youtube / J. Kenji López-Alt


Još od baka i deka smo naučili da bacanje hrane nije dobro, pa često gledamo da na sve moguće načine iskoristimo preostalu hranu. Nutricionisti tvrde da ovakva vrste štednje može biti opasna po zdravlje.

"Konzumiranje hrane na kojoj se pojavlla buđ može izazvati alergijske reakcije, pa čak i ozbiljne probleme sa disanjem", izjavila nutricionistkinja Elena Motova i dodala da je posebno opasno jesti hleb na kom se pojavila buđ.

Možda će vas zanimati

"Hrana rastresitije konzistencije, poput hleba, takođe može da se kontaminira ispod površine. Inače, ljudi koji se veoma plaše konzervansa u hrani ne razumeju da su oni potrebni samo da bi sprečili pojavu plesni", kaže nutricionistkinja.

Ona takođe ističe kako se buđ nikad ne sme mirisati, jer to može izazvati bolest disajnih puteva. Hleb s malim količinama bele i plave buđi još se može spasiti, ali budući da se ona lako može proširiti, treba da isečete celi centimetar ispod buđi.

Hleb morate baciti ako ima narandžastu, žutu ili crnu buđ. One mogu biti štetne i od njih bi mogao da vas stomak.

Pročitajte i ovo

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije