Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 BESPLATNE STVARI JAČAJU IMUNITET BOLJE OD SUPLEMENATA: Dr Dunjić otkrio kako poboljšati zdravlje bez bacanja novca!

Lekar integrativne medicine na televiziji objasnio šta ne košta ništa, a mnogo znači!

  Izvor: YouTube/K1

Saveti koje pročitamo na Internetu nisu uvek tačni, mogu biti i štetni, a dr Slobodan Dunjić otkrio je na Televiziji K1 kako zaista ojačati imunitet u vreme pandemije.

Doktor integrativne medicine rekao je da svakodnevne aktivnosti mogu narušiti imunitet i zdravlje, ali da promene u tim navikama ne koštaju ništa, a mnogo znače za jači imuni sistem.

Možda će vas zanimati

"Imunitet se ne gradi samo kada imamo problem, pandemiju ili sezonske promene, 365 dana bi to trebalo raditi ali u praksi nije tako. Postoje opšta pravila, tako nećemo urušiti svoje zdravlje. Spavanje redovno, kada ne spavamo dovoljno zdravlje je ugroženo, to je važnije od vitamina! Spavanje ne košta ništa, mi očekujemo da kupimo pilulu koja rešava probleme, ali ona ne postoji, mi moramo da radimo na sebi i menjamo sebe. Polazim od svoje porodice, moja deca ležu kasno, a u vrhuncu lučenja melatonina ne spavaju. Ustajemo umorni, ne ispuštamo telefon iz ruku, radimo sve pogrešno", rekao je on.

Mnogo znači razlika od sat vremena u odlasku u krevet, dva sata pre spavanja ne smemo dirati mobilni telefon.

"Mi legnemo, 'uspavamo' se ali ustanemo još umorniji, ne ugasimo mozak nego on radi cele noći. Plava svetlost nam blokira hipofizu, ona dolazi od ekrana i zračenja. Punimo telefon pored glave, da nam bude pri ruci, bolje je kupiti kineski budilnik od 100 dinara nego staviti telefon pored glave", rekao je on.

Možda će vas zanimati

"Hidracija tokom celog dana, to je druga najvažnija stvar. Mi pijemo jako malo vode, telo je sastavljeno od 70 odsto vode, kada je nemamo dovoljno, ćelije odumiru. Iz iskustva, mi imamo pacijente koji dnevno piju jednu čašu! Muškarci moraju tri litra, žene dva litra, tu se ne ubrajaju čajevi i kafa, ne misli se na bilo koju tečnost. Imamo dobru vodu u Srbiji i smemo da je pijemo sa česme. Filtriramo bubrege, hidriramo ćelije i one normalno rade", rekao je on.

Treća besplatna stvar koju možemo promeniti je razmišljanje!

"Kada smo najumorniji, najteže se uspavamo. Pišite dnevnik, skoncentrišite se i izbacite sve iz sebe pred spavanje. Nemojte to čitati, nego pocepajte i bacite taj papir. To je najbolji antistres, mi tako edukujemo pacijente. Ne treba sve da kupujemo, nego možemo promeniti naše navike. Isto tako radi i čitanje knjiga, pomeramo očne jabučice i odmaramo se, gasimo misli polako, i onda se lepo uspavamo", rekao je on.

Pročitajte i ovo

Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije