Jedan Australijanac toliko je žarko želeo da smrša da je čak godinu dana jeo samo krompir. Da bi jelo ipak bilo koliko-toliko ukusnije, dodavao je malo sušenog bilja, a ako je pravio krompir pire koristio je sojino mleko.

Količinu krompira koju je unosio nije ograničavao već jeo koliko mu je bilo potrebno da se zasiti. Pio je uglavnom vodu,a ponekad i pivo, kako bi nadomestio nedostatak vitamina B. Prvih mesec dana smršao je 9 kilograma, a kada je u svoju dnevnu rutinu uključio i 90 minuta fizičke aktivnosti, kilogrami su se bukvalno topili.

"Nisam imao nameru da toliko dugo jedem samo krompir. Želeo sam da stanem na put zavisnosti od hrane, pa sam odlučio da se borim uz pomoć modela apstinencije, prestao sam da konzumiram svu hranu osim krompira", rekao je Andrev Tejlor.

Kada je završio sa ovom dijetom koju mnogi smatraju bizarnom, on je nastavio da jede krompir ali u manjim količinama. Ishranu je obogatio raznim voćem i povrćem.

"Pre nekoliko nedelja išao sam na pregled, kada mi je lekar rekao je jako zadovoljan mojim zdravstvenim stanjem", rekao je Tejlor koji je pre dijete imao problem sa depresijom i anksioznošću.

Ipak, nutricionisti ovu dijetu nipošto ne preporučuju jer ovakav način skidanja kilograma nije zdrav. Važno je da ishrana i tokom dijete bude bazirana na nutritivno bogatoj hrani poput voća, povrća i žitarica.U ovom slučaju se unose veoma male količine proteina što može oslabiti imunuloški sistem.

 Izvor: Lepa&Srećna