Odluka da započnemo dijetu nikad nije laka. Ako nam još ne krene za rukom da ubrzo počnemo da gubimo kilograme, pa odustanemo, onda ulazimo u začarani krug u kom se mršavljenje čini nemogućom misijom. Američki psiholozi tvrde da nije svaki trenutak pravi da promenimo režim ishrane, ali da u ova 3 slučaja posebno dobro razmislimo o pomeranju početka dijete za neki drugi period jer je skoro izvesno da nam trud neće uroditi plodom.

KADA STE POD VELIKIM STRESOM

Ako se nalazite u izazovnom životnom momentu, kao što je veliki poslovni projekat, rešavanje stambenog pitanja, telo žudi za ugljenim hidratima, pa će dijeta biti "preveliki zalogaj" za vas. Tek kada završite obaveze koje vam prave tenziju pozabavite se promenjenim režimom ishrane, savetuju psiholozi.

POSLE ODMORA

Sam povratak na posao nakon dana opuštanja koje ste proveli na odmoru je stres, pa nema potrebe da svoj organizam opterećujete i dijetom. Ako ste  u slobodnim danima unosili više kalorija nego što je dozvoljeno, oprostite sebi i sačekajte bolji trenutak da krenete da skidate kilograme. 

VIKENDOM

Ne obećavamo bez razloga i sebi i drugima da ćemo s dijetom početi već "od prvog ponedeljka". Vikend većina provodi u druženju s porodicom i prijateljima, pa je verovatnije i da ćemo s upravo tim danima prepustiti hedonizmu. Zato je savet da ne započinjete s dijetom tada jer se može dogoditi da ne odolite gastronomskim iskušenjima.

 Izvor: Lepa&Srećna