Sastojci

 Za testo:

2 šoljice bademova brašna 1/4 šoljice brezinog šećera

1/4 kašike soli

1/2 šoljice otopljenog maslaca 

Za fil:

5 jaja

1/3 šoljice pavlake

1/2 šoljice limunovog soka

2 kašike limunove kore

1 kašika ekstrakta vanile

1/2 šoljice bademovog brašna 1/2 šoljice brezinog šećera

prstohvat soli

Ketogena ishrana sadrži izrazito nizak nivo ugljenih hidrata, umeren sadržaj proteina, a visok nivo masti. Rezultat ovakvog načina ishrane je manjak masti i očuvanje mišićne mase. Važno je da se ne morate odreći poslastica, a ove keto limun kocke ćete prosto obožavati.

Priprema: 

Pleh obložite papirom za pečenje i zagrejte rernu na 180 stepeni. U posebnoj posudi pomešajte bademovo brašno, šećer i so. Dodajte otopljeni maslac i mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Smesu sipajte u pleh i pecite oko 15 minuta.

U drugoj posudi izmešajte jaja, pavlaku,sok i koru od limuna i ekstra vanilije. Dodaj bademovo brašno, šećer, prstohvat soli i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Izvadite pleh iz rerne, pa koru premažite filom, vratite nazad i pecite još 15 minuta. Pustite da se kolač prvo ohladi na sobnoj temperaturi,a potom ga stavite dva sata u frižder.

Izvor: Lepa&Srećna