Brz način života nametnuo nam je i nezdravu ishranu, pa često posegnemo za brzom hranom jer nemamo vremena da osmišljavamo obroke. To donosi i određene zdravstvene probleme, a najčešće i deficit kalijuma, koji omogućava pravilnu kontrakciju mišića u telu i ravnotežu minerala u organizmu. Takođe, ublažava dejstvo preteranog konzumiranja soli, štiti krvne sudove i snižava pritisak Ovu su tri najčešća znaka da vašem organizmu nedostaje kalijum.

Grčevi u mišićima

Kalijum je neophodan za pravilan rad mišića u celom telu. Kada je nivo tog minerala u telu nizak, osećamo bolove i grčeve u mišićima, tokom čitavog dana, a posebno u snu.


Vrtoglavica i osećaj slabosti

Količina kalijuma u organizmu varira tokom dana, a ako je nizak može se usporiti rad srca, pa možete imati osećaj da ćete se onesvestiti. Može se dogoditi da osećate trnjenje u rukama i nogama. Savet vam je da ukoliko se to dogodi, posetite lekara.

Stalna nadutost

Kada organizmu nedostaje kalijum telo ima problem sa regulisanjem soli, a to može da dovede do nadutosti. Ako ste često naduti, ovo bi mogao biti jedan od razloga.

Izvor: Lepa&Srećna