Kada dođe toplije vreme i tokom letnje sezone, voće najčešće svi držimo u frižideru kako ne bi propalo. Gde grešimo i koje voće baš nikako ne bismo smeli da držimo na previše hladnom mestu pročitajte u nastavku.

Američko istraživanje je došlo do zaključka da citruse nikako ne bi trebalo da držimo u frižideru, da oni ne bi izgubili ukus i sočnost. Pored toga oni mogu izgubiti i količinu vitamina koje poseduju, pa tako limun, limetu, pomorandže i grejp izbegavajte da stavljate u frižider.

Ostalom voću neće škoditi, ali jedna stvar hoće. Jagode i borovnice ne bi trebalo zamrzavati, jer će izgubiti ukus i postaće previše vodene. Ne samo to, već ukoliko ih budete zamrzavali pa odmrzavali mogu se ubuđati. Maline su najzahvalnije za zamrzavanje, pa se one najčešće i nalaze na ovom mestu.

Kako zamrznuti voće?

Najbolje bi bilo da ga prvo operete, osušite i očistite voćke (ako ima koru), a potom da ga stavite u posudu ili kesu za zamrzavanje.

Kada su jabuke u pitanju, slatke su te koje se preporučuju za zamrzavanje jer im ostaje ukus, dok kisele treba izbegavati. Banane, kivi i mango treba zamrzavati isključivo očišćene i iseckane.
Ananas i koštunjavo voće, takođe, morate da ogulite i očistite, pa nakon toga da stavite u zamrzivač.

Voće koje mi zamrzavamo u domaćoj radinosti je najčešće na većim temperaturama od onoga u prodavnicama. Stoga, obratite pažnju u maloprodajnim objektima na kojoj temperaturi oni zamrzavaju i pokušajte da podesite i kod kuće.

Izvor: Lepa&Srećna