• Sastojci:
  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 120 ml ulja
  • 200 g jogurta
  • 350 g trešanja bez koštica
  • 250 g glatkog brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:

Trešnje očistite od koštica, pomešajte s jednom kašikom brašna i ostavite sa strane.

Jaja penasto umutite sa šećerom, a zatim dodajte ulje i jogurt.

Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo pa mikserom sve lagano umutite da dobijete glatku smesu bez grudvica.

Kalup za kuglof namastite i pobrašnite.

U pripremljeni kalup naizmenično sipajte testo pa trešnje, pa testo pa trešnje… i tako dok ne potrošite sve sastojke!

Kuglof pecite 45-50 minuta na temperaturi od 180 °C.

Ohlađeni kuglof pospite šećerom u prahu.

Izvor: Slatki svijet torti i kolača