- Sastojci:
- 150 gr jagoda
- 200 gr šećera
- 250 ml slatke pavlake
- 250 ml mleka
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- na vrh noža soli
Priprema:
Očistite i iseckajte jagode.
Pospite ih sa 100 gr šećera i ostavite da odstoje da puste sok.
Izmiksajte ih u blenderu.
Izmešajte mleko i pavlaku sa ostatkom šećera i dodajte so i vanilu.
Spojite mešavinu sa jagodama i stavite posudu u zamrzivač.
Posle pola sata izvadite posudu i promešajte varjačom, skidajući zamrznute delove mase sa zidova posude.
Zatim, na svakih petnaestak minuta izvadite posudu i dobro izmutite mikserom. Potrebno je između dva i tri sata da se ova masa zamrzne.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka