Pored uskršnjeg ručka možete napraviti i predjelo od kuvanih jaja, štaviše ovaj recept možete iskoristiti nakon Uskrsa ukoliko vam ostane previše jaja. Uživaćete u ovom gurmanskom specijalitetu, a pogledajte šta vam je potrebno za njega.

- 8 kuvanih jaja

- 8 listića pršute ili slanine

- kutija krem sira

- paradajz

- so

- mleveni crni bebr

- 100 ml pavlake

- svež peršun

Priprema:

Oljuštite kuvana jaja, a zatim odsecite gornji deo tako da dobijete ravnu površinu i izvadite žumanca. Izgnječite žumanca, dodajte krem sir i začinite. Ovom smesom punite belanca i ređajte u činiju. Paradajz isecite na kolutove, a zatim svako jaje stavite na kolut. Napunjenim korpicama dodajte slaninu i dodajte grančicu peršuna.

Izvor: Lepa&Srećna