Nedeljni horoskop obeležiće ulazak Sunca u znak Blizanaca!

PONEDELJAK 17.05.

Današnjim danom vlada Mesečeva energija pa je dan veoma srećan - kako da se  započnu lepe nove stvari tako i da se završe započete. Mesec je u trigonu sa Neptunom što vam daje dobru intuiciju i osećaj šta i kako da radite ili se postavite u određenim situacijama. Kreativnost je izražena pa budite preduzimljivi i završite sve što vas opterećuje već neko vreme. Slobodno možete donositi odluke uz svoj unutrašnji osećaj koji je sada nepogrešiv. Sve važne stvari možete razrešiti.

Zatim Mesec pravi sekstil sa Suncem pa se možete isticati, svoju ličnost, fizički izgled, svoje sposobnosti i rukovođenje a kako će Mesec biti u opoziciji sa Plutonom onda treba biti pomalo i oprezni jer sada niste skloni da se prilagođavate nekome ili nekim situacijama. Pazite da ne uđete u neke rasprave ili konflikt.

U nastavku vrlo moćan aspekt trigon Sunca sa Plutonom koji su po svojoj energiji totalne suprotnosti sada se možete suočiti sa preprekama, dati sve najbolje od sebe. Jasnoća sagledavanja i razotkrivanje misterije ili nekih skrivenih tajni je u izgledu, čak i neprijatelje koji vam rade iza leđa sada lako možete eliminisati iz svog života. Sve raščišćavate i sklapate dobre odnose sa osobama koje vam mogu pomoći a nekako su u pozadini i ne ističu se mnogo.

Zatim Mesec prelazi u Lava pa se možete lepo istaći i nametnuti da budete u prvom planu. Dan je odličan za početak novih uspeha.

UTORAK 18.05.

U ovom Marsovom danu Mesec pravi lep aspekt sa Venerom što vam daje odličan osećaj u odnosima, sa voljenom osobom, poslovnim odnosima, prijateljima, u porodičnom krugu i šire. Lepa je energija koja vam daje uvid kako da unapredite i harmonizujete sve odnose. Tačno znate šta je njima potrebno kako da im priđete ili se upoznate sa novim osobama.

Zatim Mesec pravi kvadrat sa Uranom koji nosi brzopletost, nemir i odluke koje zbog brzine su pogrešne ili nisu kompletne pa vas mogu usporiti. Potreban je pojačan oprez u saobraćaju i da se ne povredite. Zatim Mesec pravi opoziciju sa Saturnom što je dosta težak i depresivan aspekt pa možete biti na neki način ograničeni.

Sada nije vreme da pravite dugoročne planove niti da preuzimate veće odgovornosti jer će sve biti problematično i usporeno. Moguće je da neki propisi ne dozvoljavaju ili koče da završite neke stvari i postignete cilj.

SREDA 19.05.

U ovom danu merkurovskih energija Mesec pravi sekstil sa Merkurom koji tranzitira kroz Blizance pa su vam osećanja, misli i sve što radite u skladu. Organizacija vam ide od ruke a i sve što pokrenete sada je dosta dobro i uspešno. Možete praviti dogovore, planirati, ići na kraći put, potpisivati ugovore ili slati mejlove, poruke i planirati sastanke i biti na njima. U nastavku Mesec je u kvadratu sa Suncem pa ovaj aspekt iziskuje više truda jer sve zavisi samo od vas kako se postavljate i šta radite.

U nastavku Mesec prelazi u Devicu pa dolaze na red neke sitnice, detalji i da se uradi finiš. I ovaj dan je povoljan za mnoge osobe pa ga iskoristite maksimalno a posebno da završite neke detalje i nedovršene stvari.

ČETVRTAK 20.05.

U ovom Jupiterovom optimističnom i srećnom danu Mesec iz Device pravi opoziciju sa Jupiterom iz Riba pa nije povoljno da ulećete u neke veće investicije, trošite bezobzirno novac i idete na duža putovanja. Ipak se može posrećiti pojedinim osobama ako su dobro sve isplanirali i sigurni su u sve. Moguće je da budu neki nesporazumi kada je saradnja sa strancima ili inostranstvom jer se mogu desiti zastoji ili pomeranje nekih rokova.

Zatim Venera pravi trigon sa Saturnom što nam daje jako stabilne veze od ličnih, emotivnih, poslovnih, prijateljskih i svih veza. Možete postići dugoročne stabilne poslovne prilike ili stalno zaposlenje.

Emotivne veze i brakovi se učvršćuju sa ovim aspektom i planiraju na dugi niz gopdina. U svim odnosima dolazi do sklada, stabilnosti, harmonije i zajedničkih dugoročnih planova. Sve se usklađuje i vi se osećate sigurno i ispunjeno kako poslovno, tako u emotivnim vezama i bliskim osobama.

Zatim Mesec pravi trigon sa uranom gde vam pomaže da vaše neke ciljeve, planove dobro razmotrite i razradite ili uđete u neke nove tokove. Grupni radovi su efektni i susreti sa saradnicima, prijateljima, rodbinom i drugim ljudima su dosta dobri i neočekivano iznenadni. Zatim SUNCE ULAZI U BLIZANCE pa kreće vladavina Blizanaca i njihov najbolji godišni period. Pokreću se novi planovi, komunikacija je bolja, više se kreće i putuje. Dan je dosta povoljan i promene idu na bolje.

PETAK 21.05.

u ovom danu Venerinih energija početkom dana Mesec je u kvadratu sa Venerom što nam daje disbalans emocija, malo distanciranosti, poteškoće u odnosima.

Sve vezano za lepotu, umetnost, kozmetiku, masažu i ostale usluge može doći do nekih potečkoća da se dogovori i uskladi. Zatim Mesec pravi sekstil sa Marsom što vam može dati akciju, energiju, motivisanost pa se možete pokrenuti ka cilju i biti efikasni.

U nastavku Mesec pravi kvadrat sa Merkurom i opoziciju sa Neptunom što je dosta komplikovan i težak aspekt koji daje dezorjenisanost, rasejanost, konfuznost pa bi bilo dobro da se opustite i odmorite posle posla i ne donosite nikakve odluke u drugom delu dana. Izbegavajte sve opijate, lekove za stimulaciju i poseban oprez je potreban u saobraćaju.

Zatim Sunce pravi kvadrat sa Jupiterom pa možete imati veće probleme sa transakcijama novca pa se ne preporučuju zaduživanja, saradnja sa strancima i inostranstvom, putovanja na dužu destinaciju mogu biti komplikovana pa sve to treba izbegavati. Ovaj kvadrat može izazvati poveće teškoće pa pazite. Zatim Mesec pravi trigon sa Plutonom što vam može pomoći da se prilagodite situaciji i ljudima ili događajima koji su neočekivani.

SUBOTA 22.05.

U ovom danu Saturnovih energija koji se priprema za retrogradan hod od 23.05 do 11.10. 2021. godine. U tom periodu može doći do kašnjenja, prepreka ili vaćanja na stare nerešene stvari što će najbolje pokazati vaš lični horoskop.

Mesec ulazi u Vagu pa je dosta povoljno da se posvetite voljenoj osobi, porodici, prijateljima i drugim odnosima. Zatim Mesec pravi trigon sa Suncem što je odlično da ispoljite vašu ličnost, sposobnosti, talente i dobre osobione. Ovaj dan možete lepo i harmonično provesti uz drage ljude i lepa druženja.

Ovaj aspekt vam daje da se pokažete u svom najlepšem svetlu gde možete za uzvrat očekivati lepa dešavanja i poštovanje voljene osobe i bliskih dragi ljudi. Potrudite se da se maksimalno opustite.

NEDELJA 23.05.

U ovom Sunčevom danu Mesec će praviti trigon sa Saturnom što je dosta stabilan aspekt pa možete krenuti u realizaciju vaših bitnih i važnih stvari u vašem životu. Sve što je vezano za kuću, porodicu i radove oko kuće i u kući su dosta povoljni i stabilni.

U nastavku dana, Merkur pravi kvadrat sa neptunom što je dosta problematičan aspekt koji daje nerazumevanje sa drugim ljudima i u nekim situacijama,rasejanost je naglašena. Najbolje bi bilo da se odmarate i malo povučete i ne razmišljate preterano. Ovaj aspekt može dati zabune pa pazite šta kome pričate i kakve informacije dolaze do vas jer mogu biti lažne ili da vas neko stavlja na iskušenja.

Potreban je oprez u saobraćaju, u dogovorima, organizacijama i komunikaciji. Manipulacije i laži su naglašene pa budite oprezni. U pomoć pristiže trigon Meseca i Venere što će ublažiti nesporazume u odnosima i sa voljenom osobom.

Zatim Mesec pravi kvadrat sa Marsom pa kreće eksplozija emocija i napetosti pa može doći do svađe i konflikta u odnosima. Zatim Mesec pravi kvadrat sa Plutonom i trigon sa Merkurom pa su mogući dogovori i da se putem komunikacije ublaže napetosti. Ipak nešto Pluton taji i nije izbacio na površinu da se razreši pa ostaje nedefinisano. Dan je dosta komplikovan gde se smenjuju dobri i loši aspekti pa bi bilo najbolje da se povučete i odmorite za sledeću radnu sedmicu.

Astrolog: Željka Knežević