OVAN

POSAO: Svaki Ovan ima visoke ciljeve, mogućnosti, standarde. Borac ste veliki, period koji je pred vama, biće pun događaja i promena koju su samo vama potrebne. Sreće imaju oni koji su zaposleni. Takve osobe mogu da se kreću ili sarađuju sa drugima za vrstu poslova kojima se bavite. Najbolje bi bilo da se edukujete ili radite u oblasti trgovine, elektronike ili sektora informativnih komunikacija. Ako očekujete promenu posla ili zaposlenje treba da se oslonite na Vodoliju ili Vagu. Novac vam je naglašen kao dobitak posle 14. u mesecu. Mesečeve mene, faze a posebno prva će vas naterati da se maksimalno angažujete oko zarade. Imaćete više sreće i više ljudi koji bi mogli da vam pomognu. Retrogradni Merkur na samom kraju meseca može vam doneti ozbiljne promene, spremite se za naredni mesec. LJUBAV: Odličan period za slobodne pripadnike ovog znaka. Posebno ako ste žena Ovan uživaćete u strasti Blizanca, Vage ili Vodolije. Ako ste muški Ovan onda očekujte jednu vatrenu Škorpiju ili naizgled povučenu osobu iz znaka Ribe da vas osvoji svojim strastima. Potrebno vam je da se slobodno osećate, osobe mogu biti povezane sa inostranstvom. Za sve koji su u vezi ili braku, posle dužeg perioda , bolja komunikacija sa partnerom. Iako ste okupirani partnerovim poslom, promenama, finansijskim krizama, imate sve šanse da se emocija smiri i nastaviti dalje. ZDRAVLJE: Prva polovina meseca je napeta. Zbog velikih poslovnih obaveza imaćete oscilacije u raspoloženju. Posebno oni koji pate od kardio vaskularnih oboljenja. Pazite se padova, ozleda, povreda. Drugi deo meseca pripazite na kontraindikaciju na lekove.

BIK


POSAO: Bikovo sazvežđe očekuje promena. To je pre svega više energije, pojačana kreativnost. Spremni ste na svaku pozitivnu izazovnu promenu. Ako imate poslove koji zahtevaju kontakt sa inostranstvom, najbolje da započnete u drugoj polovini meseca. Venera kao vaš vladar i predstavnik kuće posla u polju novca, sistema vrednosti daće izuzetnu kreativnost i slobodu misli. Oni Bikovi koje se bave alternativnim delatnostima ili humanitarnim radom imaće sreće u svom poslu. Novac vas očekuje iz prijateljskih izvora. Mogući krediti ili odlaganje vraćanje duga, zbog retro Merkura. Možda bi trebalo da poslušate savete nekog od vaših saradnika ili podređenih. Sarađujte sa znakom Ribe, Škorpija ili Vaga. LJUBAV: Slobodne devojke, mlade žene iz ovog znaka očekuje neobično poznanstvo i strasna veza. Imate dobro slaganje sa vodenim znakovima, posebno sa znakom Ribe. Ukoliko ste muški Bik obratite pažnju na jednu Vagu u drugoj polovini meseca. Bikovi rođeni u drugoj i trećoj dekadi ako ste u braku, imaće odličan period za ljubav, stvaranje porodice. Ako ste u dužoj vezi očekuje vas prvih deset dana pomirenje i dobra energija. Venere u znaku Blizanci sa retro Merkurom daje da vaša veza ima problem, ovo se posebno odnosi na muške Bikove koji će verovatno ući u tajnu vezu i igrom sudbine se neočekivano zaljubiti.
ZDRAVLJE: Zbog preteranih jakih emocija možete imati problem sa donjim stomakom. Mlade žene Bik hormoski poremećaj, dok starije žene u srednjim godima moraju da obrate pažnju na cirkulaciju, na vene. Muški Bikovi moraju da obrate pažnju na donji deo kičme.

BLIZANCI

POSAO: Poslovo možete biti opterećeni iz predhodnog perioda. Očekujte iznenađene kroz posao sa Vodolijom ili Vagom. Početak meseca veoma značajan i konstruktivan, jer ćete imati priliku da sarađujete preko nekoliko prijatelja. Kao Blizanac, znak komunikacija, privlačenja drugih oko sebe, očekujte da se nađete u većoj grupi saradnika gde ćete pokazati svoju veštinu poslovanja. Budite ponekad suzdržani i svoje misli i ideje ne predajte lako drugima u ruke. Retro Merkur je od kraja mesec a novac vam je trenutno slaba tačka, očekujte boljitak u periodu Mladog Meseca od 11. Maja u znaku Bik. LJUBAV: Ako ste muški Blizanac, brak vam može biti opterećenje. Zapravo previše radite i nikako niste u stanju da se predate partneru potpuno. Promenite posao ili skratite radno vreme. Dame Blizanci koje su slobodne moraju da povedu računa o svom fizičkom izgledu. Čini se da ste previše opustili, niste više zategnuti i puni energije. Vratite se u dobru fizičku formu, imaćete puno udvarača. Jedan Jarac želi što pre da vas vidi. Mlade devojke neka se strpe jer ih čekaju bolji dani na ljubavnom nebu, posebno u trećoj nedelji meseca. Ako ste kao žena Blizanac u braku onda znate šta hoćete, teško da će vas suprug nadmudriti. ZDRAVLJE: Skloni ste bakterijama. Merkur u Blizancima daće manji stres, ali period od druge nedelje u mesecu biće težak za imuno sistem. Ne preterujte sa lekovima za smirenje ili spavanje. Ovog meseca bi možda trebali da promenite nešto na sebi. Koristite svetlije boje u svom stilu oblačenja, podići će vam raspoloženje.

RAK

POSAO: Menjajte svoj poslovni pricip. Ako ste neko ko radi u državnim institucijama ili većim kompanijama, početkom meseca možete očekivati zanimljiv preokret, na bolje. Imaćete unapređenje ili nov posao, novu ponudu. Mogi Rakovi razmišljaju o promeni mesta stanovanja ili tačnije napuštanju države i samim tim bolju budućnost sebi i porodici. Ovog meseca zarada vam stoji iz poslova administracije, bankarstva, velikih sistema komunikacije. Ukoliko ste neko ko se bavi zanatom, sve što je povezano sa ulepšavanjem tela, lica, kose, trudite se da budete darežljivi prema klijentima jer ih tako zadržavate za sebe i stvarate veći krug saradnika. Eklipsa Meseca u znaku Strelac vam daje da se dobro organizujete na polju kreativnosti a možete u tom radu upoznati zanimljivu osobu. LJUBAV: Emotivno ste vezani za jednog Škorpijona ili Ovna. On vam podiže sistem vrednosti. Sigurni ste u sebe kada imate jakog i odlučnog partnera. Žene koje su u braku moraju da ulože više napora u svoju kuću, odgoj dece, tako da će malo vremena biti za partnera. Muški Rak brinuće o finansijama. Ali svakako nikako ne zapostavljajte svoje supružnike. Mlade devojke Rak imaju odličnu priliku sredinom meseca na nekom partiju ili kućnoj zabavi sretnu muškarca sa kojim mogu da razmenjuju iskrena osećanja. Slobodni muški Rakovi mogu biti prijatno iznenađeni poklonom jedne Škorpije. ZDRAVLJE: Moguće je da se krajem meseca oslobodite tegoba u predelu donjeg dela kičme. Dobar savet bi vam bio da koristite zelene tonove. Možda će vam u izlečenju pomoći kamen kristal kao što je Zeleni kvarc ili Žad.

LAV

POSAO: Lav će morati odlučno stati iza svojih ideja i stavova. Ovo je mesec kada bi mogao imati i pomoć osobe iz vazdušnog znaka, Vodolija ili Blizanci. Posebno ako ste vezani za banke ili velike marketing mreže. Pripadnik ovog znaka ima priliku da napreduje i krene novim putem koji ga vodi do mesta nekog ko predvodi. Druga polovina meseca može biti povezana sa poslovima medija, kreativnosti i napredak u toj oblasti. Potrebno je da sarađujete što više sa mladim osobama koje vas inspirišu. Novac vam je važan za ulaganje u privatan posao ukoliko ste sam svoj gazda. Očekujte bolje finansije u drugoj nedelji maja. LJUBAV: Vi ste osoba koja nemože da zamisli život bez strasti , ljubavi i partnera. Ponekad ste toliko zavisni da sami sebi pravite problem u socijalnom okruženju ili vam se zdravlje narušava. Slobodne Lavice će tokom meseca upoznati muškarca koji je prilično slobodan u svom ponašanju i nije neko ko je preterano stabilan. Ovakva veza vam može doneti samo razonodu. Lavovi u braku kako muški tako i žene, imaju bolju sudbinu jer će provesti lepe trenutke sa partnerom bez većih trzavica. Muški Lav koji je slobodan može da očekuje zatvorenost, ne neku preteranu vezanost za bilo koju partnerku. ZDRAVLJE: Preterana briga oko posla ili dece vam narušava imuno sistem. Obratite pažnju na grudni koš. Pokušajte da se odmorite par dana. Nećete imati većih problema.

DEVICA


POSAO: Dobar mesec za rad, za sve Device ali dosta naporan period koji morate izdržati. Izgleda da ste se okrenuli nekim novim idejama i poslovima. Imaćete ponuda više nego do sada. Verovatno ne možete da poverujete da se vama otvaraju vrata, da birate ali tako je. Bićete na novoj poziciji. Sačekajte drugu polovinu meseca, nema potrebe da žurite za bilo kakvom promenom na brzinu jer će ona svakako doći. Saradnja sa ženom Jarac, od velikog značaja, Škorpijom, Bikom. Novac je nešto što vam nedostaje. Imaćete pomoć i pozajmicu. Dobar period za novac i zaradu pred kraj meseca posebno posle 23. Maja. Retrogradni Merkur vaš vladar će vas natareti da se vratite važnim poslovima koje ste zapostavili. LJUBAV: Slobodni pripadnici ovog sazvežđa su u nekom vrtlogu. Imaćete zanimljivog udvarača. Potrebno je da vas spoji neki hobi ili neko drugo društveno interesovanje. Ta osoba je starija od vas, ne puno ali dovoljno zrela i zahtevna. Mlade devojke, tinejdžerke mogu imati poznanstvo sa dečkom bliskih godina u komšiluku. Žene u braku ili dužim vezama ukoliko je partner iz zemljanog znaka imaju odličan mesec za zajedničko kraće putovanje. Ako ste muška Devica onda će vam mesec biti ispunjen konstantno novim poznanstvima, mada niko bitan u ovom trenutku. Uživajte u zabavi, noćnom životu. ZDRAVLJE: Prva polovina mesece vam je opisana čestim nervnim krizama. Imate strahove od budućnosti. Dosta utiče i eklipsa Meseca u Strelcu na vaše strahove ali to je prolazno. Kako krene druga polovina meseca, partner je taj koji će vas povratiti u bolje zdravstveno stanje.

VAGA


POSAO: Imate osećaj kao da niste ništa radili ili niste dovoljno dali sve od sebe. Takav stav i mišljenje nije dobro jer se zna kakav ste mag posla, kada se pokrenete. Mesec maj je posebno naglašen za umetnike ili one koji rade sa decom. Imate odlične aspekte da se stabilizujete kroz nove projekte koji će vam dolaziti sve više i više. Novac morate da čuvate jedno vreme ili da štedite malo po malo. Ovo se odnosi na sve Vage od osobe koja radi za platu, minimalac ili srednji kurs do onih Vaga koje imaju sudbinu da puno zarađuju. Saradnja sa vodenim znakovima vam donosi veću zaradu, posebno ako planirate neki dodatni posao. Sarađujte sa osobom iz znaka Ribe, Rak,... LJUBAV: One Vage koje su u braku ne brine ništa oko njihove zajednice. One su bezbedne koje imaju dobar brak. Zajedništvo je za vas svetinja i to je stav koji ne menjate. Slobodne mlade osobe iz znaka Vage mogu upasti u izvesnu ljubavnu krizu, partner ih ostavlja ili se nalaze u sred neke svađe, nesporazuma. Sačekajte kraj meseca, bolji period za sve mlade. Slobodne Vage imaju poznanstvo na nekom velikom skupu, koncertu, pozorištu. Možda ste tu osobu već viđali u bližem okruženju, sretali…
ZDRAVLJE: Morate da vodite računa o promaji. Ne smete da pijete hladnu vodu . Strogo temperatura mora da bude sobna. Pomozite sebi sa čajevima. Verovatno nešto imate od alternative koju konzumirate. Odmorite mozak nekim knjigama, lakim štivom ili laganom muzikom meditcije, zen.


ŠKORPIJA

POSAO: Prva polovina meseca vam je važna za ugovore i nova radna mesta. Tražite pomoć od važnih i autoritativnih osoba. Novac zarađujete kroz poslove koji traže veliku disciplinu i istraživački rad. Možete da sarađujete sa Jarčevima jer su oni dovoljno ozbiljni za vaše projekte dok će vam Vodolija sa svojim idejama biti izazov.Vaš suvladar Mars u devetom polju početkom meseca pravi aspekat sa Suncem, Uranom pa možete imati konkurenciju ili manje ogovaranje na radnim mestu. Novac od desetog u mesecu.
LJUBAV: Konkurencija na sve strane. Trudite se više oko voljene osobe. Posebno mlađi pripadnici ovog sazvežđa. Ukoliko želite da se dopadnete Blizancima ili Vodoliji onda morate da načinite prvi korak. To jeste teško za vaš ego i stil ponašanja ali kasnije kroz vezu možete stvari da preokrenete u svoju korist. Škorpije u braku mogu imati otežanje u zajednici. Partner je težak, zahtevan, naporan sa svojim stavovima. Vi imate jake nerve, nekako ste stvoreni da trpite muke ko niko ali kad tad morate da presečete agoniju. Savet – što pre,to bolje. ZDRAVLJE: Zbog preteranog strpljenja i trpnog stanja kojim ste izloženi skoro svaki dan, skloni ste lošem radu srca. Neki Škorpijoni vole da konzumiraju preterano cigarete. Morate stati sa lošim navikama koje vam narušavaju imuno sistem.

STRELAC

POSAO: Dosta dobar period. Bićete opterećeni jer vas svi traže. Morate da pazite da vam novac uvek bude isplaćen jer ćete imati par saradnika u drugoj polovini meseca koji neće biti ljubazni niti fer oko isplate zarade. Eklipsa Meseca u znaku Strelac daje i manje probleme. To može biti i neko ko vam je bliži saradnik, drug, prijatelj. Pokušajte da odvojite službu i družbu. Druga polovina meseca će vam pružiti više putovanja i mogućnosti da se dokažate kao sposoban trgovac ili turistički vodič. Novac vam stiže u većim iznosima krajem meseca. LJUBAV: Više se posvećujete poslu nego ljubavi. Slobodni Strelci imaće susret sa Bikom, Ovnom ili Ribama. Lep period ljubavi vam predstoji pod uslovom da ne preterujete u poslu ili nekim svojim iluzijama. Žena Strelac se vezuje za moćne muškarce ali gledajte da sačuvate svoju individualnost. Strelčevi u braku moraju da se okrenu brizi o deci. Vi volite kuću, ali vas preterano zatvaranje na jednom mestu čini pomalo depresivnim, čak izlivi histerije su izvesni. Vežbajte, bavite se sportom. ZDRAVLJE: Čuvajte kičmu. Oni Strelčevi koje imaju hroničan problem verovatno će morati na terapiju. Takođe starije osobe iz ovog znaka mogu imati problem sa plućima.


JARAC

POSAO: Novac vam predstavlja opterećenje. Nećete se toliko zadržavati na nekim vama već poznatim poslovima ili novim projektima koliko ćete misliti samo o zaradi. Sa vladarem šestog polja Merkurom u kući novca i Uranom u Biku, sigrno će vam se otvoriti novi kanali zarade. Ovo je alternativni put koji ni vama u ovom trenutku nije poznat. Žena Jarac bi trebalo da se organizuje za novi početak u državnoj službi, ako želi taj posao. Imaćete pomoć muške Device ili Škorpije. Oni su ozbiljni partneri koji razumeju vaše napore da uradite i napravite nešto u životu. Muški Jarac ima važan poslovni put u inostranstvo. LJUBAV: Dame koje su u braku imaju posebne emotivne apetite. To nije neko sa kim žena Jarac živi i deli hleb, već neko ko je na nekom prestižnom mestu, predstavlja se kao drug, prijatelj a negde je ustvari udvarač. Imaćete susret tajne prirode do kraja meseca. Slobodni mlad Jarčevi mogu da očekuju sredinom meseca osobu koja je veliki emotivac, čak i previše u nekom trenutku, veliku pažnju i ljubav traži. Bilo bi dobro da tokom meseca imate partnere koji vas opuštaju a ne prave vam emotivnu zavisnost. Budite u vezi sa Ovnom ili Strelcem, ako je moguće. Mada, jedan mlađi Bik želi da bude u vašem zagrljaju. Obratite pažnju u vreme eklipse Meseca u Strelcu u vašem 12. polju da se ne otkrije tajna ljubav koju imate duži period. ZDRAVLJE: Poznavajući vaš visok stepen hipohondrije, dosta vam se zdravlje popravilo. Jarčevi u srednjim godinama neka povedu računa o zglobovima posebno na rukama, prstiju šaka. Dobar eliksir vam dolazi iz toplih i tropskih krajeva. Kokosovo mleko, južno voće, što više narandžastih tonova u kući i oko vas.

VODOLIJA

POSAO: Poslovno ste uvek spremne na preokret i novitete. Maj će vam biti nešto što morate da uvidite kao bitan mesec za vas kroz prihvatanje novog stanja u društvu, političke promene koje baš i ne volite ali tako je.. Radite poslove koji od vas traže istraživanje, radionice ili one stare dobre sigurne poslove poput rada u kuhinji, za mašinom, šivenje ili fotografijom. Zanimljivost vam stoji onog momenta kada vaš rad bude tražen van granica države. Novac vam ide iz dana u dan sve bolje i bolje. Pazite da ne preterujete u trošenju oko sredine meseca. LJUBAV: Lepo je imati Veneru u četvrtom i petom polju tokom meseca. Puno druženja, zanimljivih ljudi, faca, izlazaka, zabave i naravno izazova koje volite u muško ženskoj relaciji. Imaćete lep period za sve dane maja, mada druga polovna meseca je naglašenija. Pokušajte da se okrenete onoj osobi koja vam pruža iskreno prijateljstvo i pokazuje razumevanje za vas kao osobi koja ima puno toga da kaže, da se nauči, a prvo od toga je; sloboda duha i misli. Susret sa Devicom ili Vagom će vam dati veliku inspiraciju za ljubav i dalju sreću u vezama. ZDRAVLJE: Čuvajte se raznih infekcija. Možda ćete imati promenu pritiska na svaku promenu vremena, temperature vazduha. Koristite slobodno vreme za šetnju ili druženje sa ljudima koji vam ne unose nemir u dušu.

RIBE

POSAO: Većinom, bićete jako dobro razpoloženi kada je zarada i posao u pitanju. Mnogi od vas su imali dosta težak period unazad par meseca, možda vam je baš kraj januara i ceo februar bio napet i promenljiv ali ćete sada uspeti da donesete neke važne odluke. Posao menjate do kraja meseca. One Ribe koje žele da ostanu na postojećem radnom mestu moraće da spuste loptu i sagledaju istinu koja je pred njima a to je realno stanje u radnom okruženju koje im ne prija. Saradnja sa Ovnom, Škorpijonom vam može doneti dobru zaradu.
LJUBAV: Emotivno ste puni raspoloženja. Planeta ljubavi Venera tranzitira vašim 3. i 4. poljem, pojačaće vam stepen emocije i želje da se stabilizujete, ali kako je ta Venera u znaku koji ne voli nestabilnost onda će te veze biti lepe, slatke, duge… verovatno od prijatelja pravite ljubavnike. Ribe u braku moraju da se paze tajnih ljubavnih veza ili ukoliko su već u takvom statusu onda moraju da se čuvaju razotkrivanja. Mlade osobe iz ovog sazvežđa stupaju u internet „ vezu“. Vodite računa u periodu eklipse Meseca u Strelcu da to poznanstvo ne bude neiskreno, obično se pojavi neki čudak koji obećava kule i gradove. ZDRAVLJE: Imunitet dosta jak, sem za one Ribe koje moraju da idu na hirušku intervenciju, psiha oslabljena. Jačajte takvo stanje mozga molitvom, meditacijom. Dobar kristal za vas bio bi Beli Ahat, Aventurin za jačanje grlene čakre, da lakše izgovarate pozitivne reči, afirmacije isceljenja.

Za još saveta u vezi sa astrologijom i numerologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte... posetite YouTube kanal Astrolog Darka Cvetković.

 Za još saveta u vezi sa astrologijom i numerologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte... posetite YouTube kanal Astrolog Darka Cvetković.

Izvor: Lepa&Srećna