Uvek možemo mnoge stvari okrenuti u našu korist - kad god retrogradni Merkur ostane iza nas, pred nama je put pozitivnih promena...

U slučaju da ste tokom perioda retrogradnog Merkura imali određene probleme, vreme je za promene.

1. Rešite probleme i sukobe

Nisu važne greške koje pravimo u životu, već to kako čistimo za njima. Ako ste se drali na partnera, dete ili svađali sa kolegom ili šefom, direktni hod Merkura je savršen trenutak da rešite sve probleme, izvinite se i da vam bude oprošteno.

2. Vreme je želje.

Sada je pravi trenutak da razmislimo o svim stvarima koje smo želeli, ali nismo kupili tokom retrogradnog Merkura. Ako te želje i dalje imaju smisla, priuštite ih sebi. Isto tako, shvatićete da vam neke stvari koje ste želeli ne odgovaraju.

3. Razmislite o svim stvarima koje ste naučili.

Jedna od svrha retrogradnog Merkura jeste da nam pomogne da usporimo, osvrnemo se oko sebe i ponovo procenimo vrednost svih stvari u životu. Ako ste to učinili, sada ste svesniji promena koje možete da napravite kako bi vam život bio još bolji.

Najbolje je da napravite listu svih stvari o kojima ste tokom ovog perioda razmišljali i zabeležite sve ono što ste u međuvremenu naučili o njima.

Novostečeno znanje će vam pomoći da napravite potrebne promene i donesete znatno bolje odluke.

4. Obnovite stare i ostvarite nove kontakte.

Kada upoznamo novog klijenta ili ljubav tokom retrogradnog Merkura, postoji velika šansa da je u pitanju loš tajming praćen još lošijom komunikacijom koji negativno mogu da utiču na stanje stvari.

Međutim, sada je na scenu stupio direktan hod Merkura i ne postoji bolji trenutak da popravite loš utisak koji ste možda ostavili.

5. Ponovo se javite ljudima koji su vas odbili.

Javite se klijentima koji su vas odbili i dali posao konkurenciji. Može se desiti da saznate da nisu srećni i da su otvoreni da ponovo pregovaraju sa vama. Na ličnom nivou, možda će vaš partner sada ipak pristati na to romantično putovanje koje ste u poslednje vreme stalno predlagali.

6. Donesite važne odluke.

Tokom retrogradnog Merkura procenjivali smo sve aspekte života koji su zahtevali donošenje određenih odluka. Možda ste otkrili greške, probleme i došli do korisnih informacija.

Sada su vam poznate činjenice i spremni ste da donesete sve važne odluke.

7. Prihvatite poslovnu ponudu ili sami započnite novi posao.

Ako su postojale, sada su sve nedoumice oko novog posla nestale. Magla se podigla i sada jasno možete da vidite sve što vam je potrebno da odaberete pravi posao za vas.

Ovo je pravi trenutak za započinjanje novog posla jer ćete moći da jasno komunicirate bez ikakve konfuzije koja može da dovede do loših prvih utisaka.

8. Potražite izgubljene stvari.

Napravite listu svih stvari koje ste nedavno izgubili. Razmislite o tome gde ste ih i kada izgubili. Sada ste mentalno ojačani tako da ćete moći da se setite svih detalja koje ste odavno zaboravili.

Setićete se mesta na kom nikada niste gledali ili osobe koju bi trebalo da okrenete da vam pomogne da pronađete izgubljeno.

9. Slobodno potražite novog cimera ili iznajmite zajednički stan s osobom koju već poznajete.

Tokom retrogradnog Merkura bilo je puno nesporazuma među ljudima, pa i neiskrenosti. Sada, kada je sve prošlo, potencijalni novi cimer će vam pružiti tačne i pouzdane podatke i to će vam pomoći da doneste pravu odluku o vašem zajedničkom životu.

10. Uživajte!

Uživajte u ovom periodu razuma. Budite vredni do tada jer vas čekaju mnoge stvari koje morate da završite.

Izvor: Lovesensa / 24sata