Pun Mesec u znaku Strelca stiže 26. maja 2021. godine a uticaj će se osećati narednih šest meseci!

Ovaj pun Mesec i totalno pomračenje se dešava na 5 stepenu Strelca i u ranim jutarnjim satima pravi kvadrat sa Jupiterom iz Riba što nam može dati veliki emotivni ekstremizam. Kako je Strelac veliki optimista i filozof, mogući su i preterivanja i emotivni ispadi. Sigurno je da će ovaj pun Mesec proširiti vidike pa će mnoge osobe posmatrati svoj život iz šire perspektive.

Svi horoskopski znaci koji imaju neke planete ili bitne tačke oko 5 stepena bilo kojeg znaka mogu očekivati pravi uragan emocija koje če izbaciti ovaj pun Mesec i pomračenje. Najviše će uticati na Strelca, Blizanca, Ribe i Device. Kako pomračenje dodaje crvenu boju Mesecu onda se ovaj zove i Krvavi Mesec. Mnoge osobe mogu istraživati svoje emocije i kopati po svojoj dubini duše sa teskobom, sumnjom i raznim strahovima. Potrebno je da otpustimo sve što nas blokira da bi mogli očistili svoju duču i iscelili. Sva energija koja se akumulirala sada treba da se transformiše i očisti.

Transformacije se mogu dešavati na raznim povredama, emotivnim nesigurnostima i isceljivanju uopšte. Tenzije mogu biti uvećane, emocije su uzburkane i pomešane pa se možete osećati zbunjeno i nesigurno.

Kako je Strelac optimista onda možete ući u rizik, prihvatiti nove promene i krenuti u životnu avanturu. Sve što možemo uraditi je da izaberemo Strelčev optimizam i slobodu pa se pustimo niz reku da nas nosi u okean novih avantura i želja. Pojedinim osobama ove promene mogu biti i teške ali to je način da dođete do novog preporoda i bolje verzije sebe i svojih osećanja.

U KOJOJ OBLASTI VAŠEG ZNAKA I PODZNAKA PADA OVAJ PUN MESEC I POMRAČENJE 

OVAN

Kod vas se ovo pomračenje dešava u vašoj devetoj kući koja reflektuje treću pa možete imati dešavanja kada su putovanja u pitanju, učenja,neke nove filozofije. Moguće su neke komplikacije na putovanjima, pobune i svađe su takođe moguće. Izbegavajte sve vidove konflikta, putovanja i ne pravite pobune sa ukućanima, partnerom ili radnicima ako ih imate.

BIK

Kod vas se ovo pomračenje Meseca dešava u vašoj osmoj kući koja baca senku na vaše drugo polje pa će biti reči o finansijama, kako vašim tako i vašeg partnera. Ne preporučuje se da se zadužujete niti da podižete kredit. Sada isterujete na čistac šta je vaše a šta partnerovo. Mogu se dešavati transformacije i u intimnim odnosima ili da dobijete neko nasledstvo. Budite strpljivi.

BLIZANCI

Kod vas se ovo pomračenje dešava u vašoj sedmoj kući - partnerskih odnosa i života u javnosti. Mnogi Blizanci mogu usklađivati partnerske odnose ili se istaći u javnosti. Izbegavajte bilo koji vid forsiranja i dvosmislene situacije u odnosima. Ovo pomračenje se može osećati narednih šest meseci povremeno pa dobro pazite kako postupate sa emotivnim partnerom i partnerima na poslu. Sarađujte sa bliskim ljudima.

RAK

Kod vas se ovo pomračenje i pun Mesec dešava u vašoj šestoj kući koja baca senku na dvanesto polje pa možete očekivati promene na poslu u svakodnevnim rutinskim poslovima. Isto važi i kada je zdravlje u pitanju. U ovom periodu treba da se dobro organizujte i budite vredni da biste ostvarili svoje ciljeve.

LAV

Kod vas se ovo pomračenje dešava u vašoj petoj kući koja baca senku na jedanestu pa možete imati dešavanja i promene kada je ljubav u pitanju ili sa decom ako ih imate. Senzualnost je naglašena i ljubav se pokreće. Postoji mogućnost, ako ste bez partnera, da izjavite ljubav i pokažete otvoreno svoje emocije. Prijateljstvo je naglašeno pa se može desiti da je ta emocija vezana i za dugogodišnju bliskost.

DEVICE

Kod vas se ovo pomračenje dešava u vašem četvrtom polju koje baca senku na deseto pa može biti promena na poslu neslaganja sa nadređenima, neke rasprave sa roditeljima. Pojedine Device mogu i promeniti posao ili potpisati neki bitan ugovor. Vaša planeta Merkur je već u senci pa može biti iznošenja burnih emocija ili naglih odluka pa je oprez potreban.

VAGA

Kod vas se ovo pomračenje dešava u vašem trećem polju koje baca senku na deveto polje ša se ne preporučuje putovanje, neke komunikacije koje pokreće emocija posebno sa rodbinom. Moguće je da planirate neke nove projekte pa bi bilo pametno da sačekate jer vam Merkur ne daje dobru putanju jer će biti retrogradan sve do 22. 06. pa posle možete pokretati ili putovati. Ne dozvolite jeziku da bude brži od pameti već slušajte umesto da pričate i pametujete.

ŠKORPIJA

Kod vas se ovo pomračenje dešava u vašem drugom polju koje baca senku na osmo polje pa su emocije povezane sa finansijama. Dobro pazite ako neki novac ulažete u nešto ili kupujete jer vam neko može nešto pokušati prodati da bi vam to kasnije stvorilo problem. Razmislite pre bilo kakvog ulaganja i transakcije sa novcem. Ne podižite nikakve kredite niti ulazite u dugovanja. Budite oprezni kada je stupanje u intimne odnose sa osobom koju ne poznajete dovoljno.

STRELAC

Kod vas je pun Mesec i totalno pomračenje u vašoj prvoj kući i baca senku na sedmo polje partnerskih odnosa pa u tom smeru trebate paziti da ne preterujete kada su izlivi emocija u pitanju. Potrebno je da izbegnete sve što bi vas moglo povrediti od fizičke aktivnosti do izliva emocija i prošlih sećanja. Bliske osobe mogu tražiti savet od vas pa im pomozite vašim mišljenjem i iskustvom. Prepustite se čistim i iskrenim emocijama.

JARAC

Kod vas se ovo pomračenje dešava u vašem dvanestom polju koje baca senku na vaše šesto polje. Pojedini Jarčevi mogu imati problem sa strahovima i da se vrate u prošlost kada su emocije u pitanju. Mogu se kod pojedinaca pojaviti neka prepreka na poslu ili problem sa perspektivom - šta i kako dalje. Moguće su i greške na poslu ili da neke vaše kolege odustanu od dogovora. Najbolje je da se malo povučete i odmorite od svega.

VODOLIJA

Kod vas se ovo pomračenje dešava u vašem jedanestom polju koje baca senku na peto polje pa će biti naglasak na planove, projekte, prijatelje i ako imate uslov moguća je i penzija. Sa druge strane, aktivna je ljubav i, ako imate decu, onda se treba posvetiti njima. Slobodne Vodolije bi mogle biti uzdrmane upoznavanjem potencijalnog novog partnera. Moguće je i da neko ko vam je prijatelj postane nešto više od toga.

RIBE

Kod vas se ovo pomračenje dešava u vašem desetom polju koje baca senku na vaše četvrto polje pa se neka dešavanja mogu događati u vašoj karijeri ili možete pokretati neki novi posao. Pojedine ribe mogu imati emotivne razmene sa roditeljima ili nekim ko im je nadređen. Izbegavajte sve konflikte kada je porodica u pitanju i pazite se vatre i opekotina. Učvrstite svoj ugled pošto imate priliku da postignete dobre rezultate na poslu koji vam daju i napredak u karijeri.

Astrolog: Željka Knežević