• Sastojci (za 3 tegle od po 250 ml):
  • 500 g svežeg belog luka 
  • 500 ml belog vinskog sirćeta 
  • 50 g šećera 
  • kašičica soli 
  • 2 lovorova lista 
  • 2 kašike suncokretovog ulja
  • po 2 kašičice korijandera, estragona i zelenog bibera 
  • 4 zrna pimenta
  • po 1 grančica timijana, ruzmarina i estragona

Priprema:

Oljuštite beli luk, pa ga kuvajte 3 minuta u 500 ml vode sa sirćetom, šećerom, solju, lovorom, korijanderom, estragonom i biberom. Sklonite sa šporeta, pa poklopljeno ostavite da odstoji osam sati.

Još jednom zakuvajte, kuvajte 3 minuta, pa sipajte u pripremljene tegle. Operite i usitnite začinsko bilje i rasporedite ga u tegle. U svaku teglu dolijte malo ulja i odmah dobro zatvorite.

Vreme pripreme: 35 minuta, mariniranje 8 sati, kuvanje 6 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob