Sastojci:
- 1 kg oljuštenog i samlevenog paradajza
- 1/2 dl jabukovog sirćeta
- 1/2 kg pečurki
- 2 kašike hladno ceđenog ulja
- glavica crnog luka
- kašika origana
- glavica belog luka
- kašika ruzmarina
- veza sveže nane
- 1/2 kašičice bibera
- kašika malteksa
- 2 kašike morske soli
- 1 dl kečapa
Priprema:
Blago zagrejte ulje i dodajte sitno seckane crni i beli luk i malo vode. Dinstajte na slaboj vatri, više kuvajte nego pržite. Kad luk omekša, dodajte začine, zatim paradajz i kečap. Kad je skoro gotovo, sipajte pečurke sečene na listiće i kuvajte još 5 minuta. Sklonite s vatre i dodajte malteks i sirće.
Napomena: Malteks je ekstrakt ječmenog slada – to je gusta, sirupasta masa (poput meda), smeđe boje, izrazitog mirisa i slatkog ukusa.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.